Steaua s-a impus cu scorul de 3-0 în faţa lui Motherwell în prima manşă din turul trei preliminar al Europa League, graţie reuşitelor lui Craigan (31 – autogol), Nicoliţă (45) şi B. Stancu (60) şi este aproape calificată. Dincolo de scor, a încântat jocul prestat de elevii lui Bergodi.

Italienii sunt recunoscuţi pentru maniera defensivă în care tratează fotbalul, însă Cristiano Bergodi a readus în Ghencea viteza şi jocul ofensiv cu care ne obişnuiseră “viteziştii”. Tehnicianul italian a schimbat sistemul 4-1-4-1 pe care îl implementase Lăcătuş cu un 4-4-2 mult mai ofensiv.

Nu doar faptul că Steaua are un atacant în plus a contribuit la noua faţă ofensivă demonstrată de jocul roş-albaştrilor. Un aport decisiv îl au mijlocaşii, atât în benzi, unde Szekely a renăscut sub bagheta italianului, cât şi în mijloc, acolo unde cuplurile Toja – Onicaş sau Onicaş – A. Ionescu au un plus de tehnicitate şi imaginaţie faţă de Lovin şi Tiago.

«Asta-i echipa pe care o visez»

Astfel se face că în meciul cu Motherwell, Steaua a avut, conform site-ului UEFA, 26 de şuturi spre poartă şi nu mai puţin de 16 ocazii de gol. Jocul exuberant al Stelei l-a inspirat pe Becali să compare Steaua cu Arsenal. “Mi-a plăcut cum le-am ascuns mingea şi cum am pasat, am făcut spectacol! Asta e echipa pe care o visez. În acest moment nu se poate speria Europa de noi, dar când vom juca pe acolo îşi vor pune nişte semne de întrebare. Cred că Bergodi a făcut în aşa fel încât are o problemă. Nu o să ştie cu cine o să joace! Grzelak are calităţi de număr 10, dar toată echipa a fost extraordinară. Nebunul de Bergodi a făcut-o pe Steaua Arsenal de România”, a spus Gigi Becali la sport.ro.

Pace de 20.000 €

Gigi Becali (51 de ani) anunţa înainte de meciul cu Motherwell că s-a întâlnit şi s-a împăcat cu fanii Stelei.

Singuraţa latifundiarului era asigurată şi de faptul că Gigi ar fi dat 20.000 de euro unor persoane cu influenţă în Peluza Nord, pentru a nu mai fi contestat.

Şi-a luat ţeapă… Membrii Peluzei Nord, adică oamenii despre care se crede c-ar fi fost plătiţi de Gigi Becali, au stat cuminţi doar până în minutul 60.

Apoi, n-au mai rezistat. Au preluat instantaneu scandările anti-Gigi iniţiate de ultraşii din Peluza Sud, duşmani declaraţi ai patronului Stelei.

“Becali pleacă din Ghencea!”, a fost scandarea preferată. În lojă, Becali era uluit. Dăduse, conform unor apropiaţi, 20.000 de euro, şi tot contestat a fost.

fotografii: Gabriel Pătruţ

Urmărește-ne pe Google News