„Eu n-am avut nicio ieșire din covor și îmi doresc foarte mult să mi se dea dreptate. Sunt mai OK, încerc să-mi revin pe parcurs, o să vorbesc și cu mama, o să ne luăm o vacanță și poate o să-mi revin, dar îmi doresc foarte mult să mi se dea dreptate.  Voi vorbi cu mama, eu îmi doresc să nu mă retrag și să continui cu gimnastica”, a declarat Sabrina Voinea.

În finala de la sol, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe poziţia a 4-a, cu aceeaşi notă – 13.700. Pentru nici un minut, Bărbosu a fost medaliată cu bronz, dar o contestaţie la nota lui Jordan Chiles (SUA) i-a adus acesteia locul 3, cu 13.766.

Sabrina Voinea a contestat penalizarea cu o zecime de punct, însă contestaţia sa nu a fost acceptată. Arbitrele au considerat că Sabrina a ieșit de pe covor.

Fosta gimnastă Camelia Voinea, mama sportivei, care-i e și antrenoare, a anunțat retragerea Sabrinei din sport.

Carmencita Constantin, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, a trimis, marți, o scrisoare şefului federaţiei internaţionale, Morinari Watanabe, în care cere prezentarea analizei detaliate şi justificarea notelor la dificultate si execuţie obţinute de Sabrina Maneca Voinea în finala de la sol, de la Jocurile Olimpice.

La rândul său, Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a trimis, luni, o scrisoare de protest către Federaţia Internaţională de Gimnastică, adresată direct preşedintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestaţiei exerciţiului la sol al Sabrinei Voinea Maneca.

FOTO: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Urmărește-ne pe Google News