„Făceam parte dintr-o familie săracă, amărâtă. Am fost patru frați, la Teslui. Cea mai fericită perioadă a vieții a ținut de copilărie. Până la șapte ani am crescut la țară. Am fost cu vacile, am fost cu caprele. Iar la 6-7 ani eu munceam cu ziua” a spus fostul mijlocaș, ajuns acum antrenor, în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO.

Dar ce putea să muncească un copil de șapte ani? „Culegeam lădițe de mere, de prune și în funcție de cât strângeam, mă plăteau. Erau comune bogate, unde se muncea” vine răspunsul. Apoi, plecat la oraș, la Craiova, Trică a dat de microbul fotbalului și-așa a ajuns la juniorii de la Universitatea Craiova.

Anii au trecut, iar Trică își vedea visul cu ochii. Debut în Liga 1, pe 17 iunie 1995, într-un meci cu Electroputere Craiova: „Nea Piți era antrenor! El m-a debutat. Apoi a venit nea Sorin Cârțu”. Dar după trei ani a ajuns la Steaua. Campion al României, Supercupa, iar evoluțiile bune l-au transferat la vecinii bulgari.

Trică (în stânga) pe vremea când scria istorie în tricoul roș-albastru | FOTO: arhiva GSP

„Sunt cel mai mare cheltuitor român”

Cupa cu Litex, apoi titlul de campion, Cupa și Supercupa Bulgariei cu ȚSKA Sofia. Cu performanțe notabile în CV, Trică a câștigat totuși cei mai mulți bani la 31 de ani. La CFR Cluj, unde a ieșit campion al României de două ori, a câștigat două Cupe, dar și Supercupa României.

Porecla de Jose vine de la Jerry Gane, fostul meu coleg de la Craiova. Întâmplător, într-o zi a venit și mi-a zis José Mari Bakero. Era un fotbalist de la Barcelona. Și de atunci așa mi-a rămas.

Eugen Trică, antrenor

„Foarte mulți bani erau la CFR în perioada aia, cu Paszkany patron. Am câștigat bine și în Cipru, dar și în Israel. Bani frumoși în perioada aia. Doar că banii vin și pleacă, iar eu cum sunt cheltuitor… Sunt cel mai mare cheltuitor român. La mine banii nu stau, vin și pleacă. Cheltui pe orice!”, recunoaște el.

Acum, Trică e liber de contract după ce-a plecat de la FCU Craiova. Nu duce lipsă de oferte, fiind deja în discuții cu unele formații din Liga 2, iar noul an s-ar putea să-l găsească pe bancă, acolo unde se simte cel mai bine.

4 meciuri

are Eugen Trică în tricoul echipei naționale, cu Estonia, Ucraina, Belarus și Bulgaria.

Urmărește-ne pe Google News