Fost fotbalist la nivelul ligii a patra, în satul natal Moldoveni, undeva lângă Urziceni, ”Nea Sandu” a absolvit școala militară, dar n-a putut scăpa de microbul fotbalului.

De la Manușaride, la Crăciunescu și la Argăseală

”În 1976 am făcut cursurile de arbitraj”, spune cel care a fost în brigadă cu nume recunoscute, ”de la Chiriac Manușaride și Otto Anderco, la Dan Petrescu și Ion Crăciunescu. Cel mai mult mi-a plăcut Dan Petrescu”.

La
cursurile școlii de arbitraj, Sandu Neagu a fost coleg cu regretatul Sandu
Neagu, fostul international rapidist.

Pe alții i-a promovat pe când era de observator: ”Cu mine a debutat Valeriu Argăseală”.

”La linie, mai greu ca la centru”

”Nea Sandu” a prins perioada în care nu era specializarea ”centra” și asistent”: ”După părearea mea, la linie e mai greu decât la centru. Ratai ofsaidul, ratai golul! Acum a apărut tehnologia video, pe vremuri nu aveai asemenea ajutor”.

Dintre meciurile importante, rememorează întâlnirile internaționale de la Dinamoviadă, întrecerea țărilor socialiste.

Iar dintre meciurile cel greu de arbitrat, ”am avut câteva cu probleme, unul pe la Tulcea, unul pe la Galați. Pe de altă parte, mă știa lumea că sunt milițian, erau greu să am eu necazuri”.

În recuperare, după o operație la piciorul drept

La început făceam teren la poliție, dar, ușor-ușor, m-am dat la o parte, la birou, ca să am timp să mă duc și la fotbal. Dacă fotbalist n-am putut să ajung, am fost disperat după arbitraj.

Alexandru Neagu:

Deocamdată, Alexandru Neagu e în recuperare, după ce s-a operat la piciorul drept. Cumva, îi face bine pauza aceasta: ”N-am mai ieșit din casă de fix două luni. Cu aprovizionarea ne ajută copiii”.

”Nea Sandu”
are o fată și un băiat: ”Băiatul, Florin, a jucat fotbal la Aversa, apoi a încercat
cu arbitrajul, dar a renunțat repede: ”Nu vreau să fiu umilit”, așa mi-a zis”.

Întrebat despre cum traversează criza coronavirusului, Sandu Neagu e sincer: ”Pâi am doi nepoți, unul de șapte ani și unul de patru ani. Ne uităm la poze, la jucării, facem tot felul de jocuri în casă”.

În sinea lui, abia așteaptă telefonul pentru a se prezenta la un meci din campionatul de old-boys sau chiar din cel de minifotbal pentru juniori.

Nea Sandu a fost și este disperat după arbitraj.

Sandu Neagu, anul trecut, oficiind la campionatul de old-boys, jucători cu vârsta de peste 35 de ani.

Urmărește-ne pe Google News