”Eu nu am fost niciodată cel mai bun din lume, însă am bătut 19 dintre cei mai buni 23 jucători mondiali, (…) iar cu o săptămână înainte îl bătusem pe americanul Andy Roddick, care era nr. 5 mondial”, s-a apărat francezul, pe atunci locul 39 mondial, însă între timp retras din circuit, la canalul BeIN Sports 1.

Recunoscând că sârbul, atunci nr. 3 mondial, ”nu a făcut fără îndoială meciul vieții sale”, Santoro a respins ideea că Djokovic i-ar fi cedat intenționat meciul, cum a afirmat miercuri cotidianul sportiv italian Tuttosport, potrivit căruia sârbul ”a vrut să piardă în fața lui Santoro”.

”Trebuie să fii vigilent, să nu scrii orice, ai nevoie de probe”, a insistat fostul jucător, acum consultant.

Djokovic, întrebat miercuri la Melbourne după victoria sa din turul 2 al Openului Australiei, a afirmat că ”nu există nici o probă, niciun fapt, este doar o speculație”.


Potrivit presei britanice, 16 jucători, dintre care 8 sunt înscriși la Openul Australiei, sunt suspectați că ar fi fost implicați în meciuri trucate în ultimul deceniu. Având acces la documente confidențiale, aceste media au acuzat în același timp ATP, instanța conducătoare a tenisului profesionist, că ar fi încercat să ascundă mai multe cazuri.

Santoro a recunoscut că a fost ”abordat” în mai multe rânduri în finalul carierei de către necunoscuți”. ”Mi s-a cerut să pierd, pur și simplu, însă bineînțeles că am refuzat”, a afirmat el.

”Îmi amintesc, acum șapte, opt ani, că am fost la instanțele tenisului mondial, ATP, și le-am spus: ”Se vorbește mult, foarte mult de dopaj, însă ar trebui să vă concentrați asupra pariurilor. Bineînțeles că nu încurajez dopajul, însă pariurile sunt mult mai grave, este publicul care este păcălit, sunt media care scriu lucruri false despre meciuri false, sunt meciuri care sunt literalmente distorsionate și este în spate un clasament care este și el la fel, deci trebuie să rămânem extrem de vigilenți”.

Fabrice Santoro nu a precizat care a fost răspunsul ATP în fața demersului său.

 
 

Urmărește-ne pe Google News