În prima întâlnire sută la sută românească, Alexandra Damaschin a câştigat în faţa Gabrielei Duca, scor 6-1, 6-4, în vreme ce în cel mai încins meci al sesiunii de dimineaţă, Laura-Ioana Andrei a jucat curajos contra mult mai bine cotatei Kristina Mladenovic, din Franţa, şi s-a impus cu 6-4, 7-5.

În timp ce multe dintre conaţionalele sale au început deja lupta pentru a urca pe tabloul de calificări, favorita principală a turneului, Simona Halep (59 WTA), s-a antrenat pe terenurile de la Academia de Tenis Herăstrău.

În căutarea trofeului celei mai importante competiţii ITF organizate până acum în România, Halep a efectuat câte o sesiune prelungită de pregătire şi aseara şi în această dimineaţă, împreună cu antrenorul Firicel Tomai.  Constănţeanca îşi va afla prima adversară duminică, odată cu efectuarea tragerii la sorţi a tabloului principal.

Mâine, turneul continuă cu cele opt partide din turul al doilea de calificări, meciurile fiind programate să înceapă la ora 9:30.

Din 16 până în 20 iulie, intrarea la Academia de Tenis Herăstrău va fi liberă, accesul în zilele de 21, 22 si 23 iulie făcându-se pe bază de bilet doar la intrarea pe arena centrală.

Urmărește-ne pe Google News