Ultima bătălie a „războiului” dintre Germania şi Anglia a debutat la Bloemfontein, în nota de dominare a nemţilor, care au ratat prin Ozil (5) o bună oportunitate de a marca. Ţintuiţi în „tranşeele” din faţa propriei porţi de frica de a nu lua gol, dar şi de arbitri, care au semnalizat eronat un ofside la Gerrard (6), englezii s-au văzut conduşi pe tabelă, după reuşita lui Klose (20), după o degajare a portarului Neuer. Mai mult, Podolski (32) a făcut 2-0, profitând de uluiala generală a defensivei adverse. De aici înainte, nemaiavând ce pierde, englezii au ieşit la contaofensivă. Lupta s-a dat aspru, pe contre, cu jucătorii scrâşnind din dinţi. Lampard şi Klose au ratat în acelaşi minut (36), pentru ca Upson să reducă din handicap în faza următoare (37).

Imediat, Lampard (38) a marcat cu un „trasor” de la 20 de metri, dar „centralul” uruguayan nu a validat reuşita, cu toate că balonul a sărit din transversală un metru în poarta lui Neuer. O fază ce ne-a amintat golul anulat lui Dorinel Munteanu, la Euro 1996, în meciul cu Bulgaria. Germanii au zâmbit satisfăcuţi, cu gândul la golul controversat marcat în aceleaşi condiţii de Hurst în finala Cupei Mondiale din 1966, şi Podolski (39), pe contră, a fost foarte aproape de 3-1.

Muller, eroul nemţilor

După pauză, acelaşi scenariu, cu atacuri succesive la cele două porţi. Lampard (52 -bară), respectiv Muller (59) au ridicat tribunele în picioare. Profitând de elanul ofensiv al britanicilor, Thomas Muller, urmaş demn al lui Gerd,  a dat lovitura de graţie englezilor, înscriind două goluri în decurs de numai trei minute (67 şi 70). Contraatacuri şcoală, în stilul celor ale României lui Hagi în meciul cu Argentina, de la Mondialul american. Finalul a consfinţit victoria clară a Germaniei în faţa unui rival submediocru, trădat de propria neputinţă, dar şi de „aeriana” brigadă de arbitri. A fost fulGermania şi Anglia kaputt. Al patrulea Reich!

Eroare imensă de arbitraj

În minutul 38, la un minut după ce Upson făcuse 2-1, Lampard a şutat de la 20 metri peste Neuer, mingea a lovit bara şi a intrat clar în poartă, dar brigada de arbitri din Uruguay nu a validat reuşita, fază similară cumva cu cea a lui Dorinel Munteanu, din meciul Bulgaria – România, de la Euro 1996. De altfel, David Beckham, care a stat pe bancă, a fost la un pas să îi ia la bătaie pe sud-americani la pauză, în drum spre vestiare. Presa germană a vorbit despre o răzbunare pentru eroare din 1966. Atunci, cele două formaţii s-au întâlnit în finala CM. În prelungiri, la 2-2, arbitrul de margine azer Tofik Brahramov a considerat că Hurst a înscris un gol valabil, deşi mingea şutată de englez a lovit transversala şi a căzut în faţa liniei porţii. Nemţii au protestat în zadar, iar insularii aveau să se impună cu 4-2 şi să câştige singura Cupă Mondială din palmares.

Urmărește-ne pe Google News