George Cosac, președintele în funcție, este concurat de către Răzvan Itu, Dumitru Hărădău și de către Marius Vecerdea, primii doi fiind ”iepuri” de-ai săi. La ședința de vineri a existat cvorum, dar, totuși, procesul de votare nu a avut loc.
De vină este situația juridică încurcată a federației. Cosac ar fi vrut să voteze 362 de cluburi, iar opoziția, reprezentată de Vecerdea, precum și MTS, au susținut că doar 53 de cluburi au acest drept. Diferența de la 53 până la 362 ar fi așa-numitele cluburi ”de apartament”, înființate doar pentru alegeri, ca să-l ajute pe cel aflat în funcție. Dacă nu se ține cont de solicitarea privind numărul de cluburi care au dreptul să voteze, MTS este obligată să oprească finanțarea federației care o dă pe Simona Halep, numărul 1 WTA.
”În sală erau niște indivizi care nu aveau tangență cu tenisul, nici nu-i cunoașteam, nu i-am văzut în viața mea. N-au avut și nu au vreun sportiv legitimat, n-au avut și nu dețin vreun teren de tenis închiriat. Nu aveau treabă cu fenomenul, pur și simplu. Am fost îmbrâncit, amenințat cu bătaia! Se va lăsa cu plângeri penale”, acuză Vecerdea, patronul clubului sibian de tenis Pamira. Vecerdea este și finul, dar și antrenorul de tenis al președintelui Klaus Iohannis.
La un moment dat, la ședința de vineri, Vecerdea a plecat din sală, dar în urma lui a rămas incertitudinea. Cosac nu a dorit să se treacă la vot nici cu 53, nici cu 362 de votanți. ”Dintre cele 53 de cluburi cu drept de vot, în sală erau 40. Deci, exista cvorum și pentru acest caz. Nici așa n-au vrut să se treacă la vot”, menționează același Vecerdea, care a intentat mai multe procese FR Tenis, multe câștigate deja cu soluții definitive.
Următoarele alegeri vor avea loc peste o lună. Până atunci, George Cosac conduce cu dispensă. Cosac a susținut astăzi o conferință de presă în care a declarat că un președinte de federație ales doar de 53 de cluburi nu ar avea suficientă reprezentativitate.