Astfel, se ridică mai multe întrebări care aşteaptă răspunsuri cât mai repede posibil: Ce urmează? Cum a fost posibil? Dispare Steaua? Ca şi fostele glorii ale Stelei, suporterii sunt împărţiţi. Unii dau vina pentru această situaţie pe MApN, alţii – pe diriguitorii clubului de fotbal.

După ce au recuperat în instanţă marca Steaua, reprezentanţii Armatei au recunoscut faptul că sunt dispuşi să o cesioneze contracost grupării patronate de Gigi Becali, afirmând că vor folosi  banii obţinuţi pentru susţinerea altor secţii ale Clubului Sportiv al Armatei şi pentru întreţinerea bazei sportive din Ghencea.

În decembrie, a existat o întâlnire între cele două părţi, în care s-a convenit ca echipa pregătită de Costel Gâlcă să poată folosi marca în ultimele meciuri din 2014, iar apoi să se discute modalitatea de a colabora în continuare. Numai că, între timp, totul s-a blocat, iar cei de la FC Steaua au contracarat înregistrând la OSIM o altă emblemă.

„De la acea întâlnire din decembrie, dinaintea meciului cu Dinamo Kiev, n-a mai existat niciun contact între cele două părţi. George Boroi (n.r. – preşedintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua) îi tot aşteaptă pe cei de la clubul de fotbal să vină la discuţii. A spus de mai multe ori că vrea să se găsească o modalitate de colaborare. Numai că ei nu dau niciun semn. Probabil că nu-i interesează colaborarea cu Clubul Sportiv. Nu vor să plătească niciun ban şi, ca atare, sunt decişi să schimbe stema, numele şi culorile. Cel puţin, asta reiese din atitudinea lor. Dacă ar fi interesaţi de această problemă, ar fi normal să ia legătura cu Armata”, ne-a spus o sursă din cadrul MApN.

Site-ul Sport24h.ro a prezentat câteva variante în legătură cu viitorul echipei de fotbal patronată de Gigi Becali, în cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere cu Clubul Sportiv Steaua.

VARIANTA 1

Iată câteva pasaje din ROAF care reglementează “Schimbarea denumirii cluburilor”:

FRF ţine evidenţa nominală a membrilor afiliaţi şi avizează schimbările denumirii acestora, astfel încât să se evite confuziile privind denumirea. Cluburile pot solicita FRF/AJF/AMFB schimbarea denumirii sub care figurează ca membri afiliaţi numai în perioada dintre două ediţii ale campionatului.

Cererea de schimbare a denumirii însoţită de documentele de mai sus se depune la forul în perioada 1 –30 iunie a fiecărui an, în caz contrar cererea urmând a fi respinsă ca tardiv introdusă.

După aprobare, noua denumire se înscrie în carnetele de legitimare şi în fişele personale ale jucătorilor. Operaţiunea respectivă va fi efectuată de forul competent conform normelor regulamentare. Neîndeplinirea acestei obligaţii atrage imposibilitatea exercitării dreptului de joc al jucătorilor în cauză până la efectuarea înscrierilor.

FRF/LPF/AJF/AMFB pot controla inopinat sau pot efectua investigaţii, oricând după admiterea unui club în competiţie, pentru a stabili dacă mai sunt întrunite condiţiile de admitere. Dacă se descoperă că aceste condiţii nu mai sunt îndeplinite după admitere, clubul respectiv este pasibil să suporte sancţiuni disciplinare, respectiv, neprogramarea la jocurile oficiale până la încetarea motivelor, penalitate sportivă sau excludere.

Conform aceluiaşi ROAF, trebuie precizat că solicitarea de afiliere a unui club trebuie să cuprindă, printre altele, “sigla/logoul şi denumirea, înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci”. Iată cu ce s-a înregistrat Steaua, la începutul campionatului:

Iata solutia propusă de nu-se-știe-cine, dar care ar fi fost deja înregistrată la OSIM, fără aplicabilitate din retur:

VARIANTA 2

Altfel, numele, culorile și sigla declarate și înregistrate la începutul sezonului trebuie să continue în campionat cu noul proprietar, adica Armata! Doar că Armata nu are jucatori! Ce face? Îi cumpara de la Gigi Becali sau cumpără din alte parti și face o altă echipă? Situație mai tâmpită nici că se putea întampla! Pentru că în ROAF este specificat clar: “Cluburile sportive de drept public nu pot fi membre ale FRF”.

Urmărește-ne pe Google News