Sub îndrumarea lui Forminte, la Deva lucrează 22 de gimnaste senioare și 8 junioare. Din lotul de senioare fac parte Ana Maria Ocolișan, Laura Jurca, Dora Vulcan, Maria Holbură, Denisa Stanciu, Olivia Cîmpian, Alisia Botnaru, Carmen Ghiciuc, Denisa Florea, Carmen Glăvan, Nica Ivănuș, Alexandra Mihai, Andra Anghelescu, Ioana Crișan, Denisa Golgotă, Laura Iacob, Ariadna Stanciu, Beatrice Butunoi, Camelia Anghel, Alexia Borăscu, Ioana Stănciulescu, Antonia Duță. Colectivul tehnic îi mai cuprinde pe antrenorii Liliana Cosma, Florin Cotuțiu, Remus Nicolai, Dana Nicolai, Adela Popa și Ramona Nicu.

Din lotul de junioare fac parte Diana Mandrea, Ioana Oprea, Ana Maria Puiu, Maria Pană, Iulia Berar, Daniela Trică, Coleen Tătaru și Silvia Sfiringu, iar tehnicieni sunt Raluca Bucner, Marius Vintilă și Florin Uzum.

Scandalul păduchilor de la Deva a fost declanșat de mai mulți părinți/

Toderiță Dragomir din Lupeni, un părinte al unei fetițe ce se pregătește la CNS Cetate Deva, a afirmat că la internat e epidemie de păduchi.

”Copiii ăia sunt plini de păduchi! Este epidemie de păduchi! Am luat fata acasă, la sfârșitul lui august. Era plină de păduchi. Directorul mi-a spus că noi, la Lupeni, suntem păduchioși. Păi fata a stat două săptămâni la Deva și două zile acasă. Nu puteți să îmi spuneți că fata s-a umplut de păduchi în două zile. Problema cu păduchii o știe toată lumea, dar nu vor să recunoască. Nu știu dacă un copil poate să facă performanță cu păduchi în cap care să te mănânce de viu”, susține Toderiță Dragomir.

Forminte: ”Noi nu cultivăm păduchi”

Nicolae Forminte a reacționat în scandalul păduchilor pentru zhd.ro, sugerând că sportivele au adus păduchii în înternat de acasă!

”Acești copii merg periodic acasă. Dacă un copil care a fost acasă aduce în viața de internat acești păduchi este clar că ei se înmulțesc, se împrăștie. Epidemii de acestea au fost sunt și vor fi peste tot în internatele de oriunde din lume. Unii copii, când se duc acasă, se duc în Evul Mediu, condițiile pe care le au acasă sunt precare, iar a aduce de acolo păduchi aici, e posibil să se întâmple.

În momentul în care se petrece o astfel de situație, organele abilitate, medicina și sanepidul iau măsurile de rezolvare a acestei probleme. Cine nu vede lucrul acesta la modul acesta este răuvoitor. Aici nu este crescătorie de păduchi, noi nu cultivăm păduchi aici! Acei păduchi sunt aduși de unul sau altul dintre copii ce se duc acasă, intră în contact cu alt mediu, au un nivel de civilizație și confort acasă mai rău decât aici și igiena personală la fel. Și noi antrenorii care intrăm în contact cu ei putem să luăm așa ceva. Pe mine m-a ferit Dumnezeu de această experiență, dar au fost situații.

Forminte a vorbit și despre Campionate Naționale de gimnastică pentru junioare care se vor desfășura chiar la Deva: ”Sala de la Deva este foarte bună pentru junioare. Pentru ele contează calitatea aparatelor pe care concurează, ori aici ele au concurat pe aparate de cea mai bună calitate, aceasta este ceea ce contează pentru gimnastică nu numărul de spectatori. Ar fi foarte bine ca în România să avem săli polivalente ca în străinătate peste tot. Acolo, în sălile alea or fi și 200 de părinți, dar mai sunt încă 1.000 de spectatori pe lângă ăia 200 și atunci se justifică o sală mai mare. În afară că sunt 1.000 de spectatori, aceia plătesc bilete. În afara faptului că plătesc bilete, acei 1.000 de spectatori cumpără diferite materiale promoționale, gen maimuțoi, fulare, costume ciorapi, bani care merg tot în gimnastică. În afară vorbim despre o populație care are un venit mediu pe economie în jur de 1.000-1.200 de euro/lună. Ori aici în România populația este disperată să-și ducă traiul de pe o zi pe alta. Cine să vină la spectacolele sportive?”.

”Primăria și oficialitățile din Deva m-au ajutat să îmbunătățesc aparatura din sală, pentru asta cer eu bani. Eu nu cer bani ca alte asociații și fundații pentru tot felul de activități. Vreau să mulțumesc Primăriei Deva pentru că a răspuns prestării de a moderniza spațiile de cazare și a transformat practic spațiul de cazare al loturilor în hotel de 3 stele, sunt niște condiții deosebite și nu se vor opri aici, în continuare vor sta alături și ne vor ajuta foarte mult să oferim acestor copii un psihic cât mai bun”

900 de lei pe lună pentru Forminte

Forminte a vorbit și despre salariul său, 900 de lei pe lună lună pentru pregătirea lotului național de gimnastică, restul venitului antrenorului provenind din orele de educație fizică în regim plata cu ora ce le prestează ca profesor în cadrul CNS Cetate Deva.

Atât permite legislația pentru orice antrenor din țară. Dacă orice antrenor la orice echipă de Divizia… are onoarea de a avea 1.000 de euro/lună….în gimnastică e cu totul altceva. Eu aici nu vorbesc de mine, vorbesc de tot colectivul tehnic. Este normal ca un colectiv tehnic ce asigură pregătirea unei echipe naționale să nu aibă un venit îndestulător, nu mulțumitor, vizavi la ce așteptări și ce speranțe ce se iau vizavi de noi?

Un alt aspect: gimnastica nu este un sport de echipă, aici este un colectiv tehnic condus de mine. Eu nu pot să zic că rezultatul obținut de Golgotă la Europene a fost doar meritul meu. Ori iarăși recompensarea sau nominalizarea doar a persoanei mele sau încă unul sau altul nu este corectă. Niciodată nu am ascuns faptul că rezultatele care s-au făcut de mine sunt efortul unei echipe.

Știe cineva cine le spală la fetele astea? Știe cineva ce înseamnă să speli și să cureți după 22 de gimnaste? Să calci la 22 de gimnaste. să ai grijă să stea într-un mediu curat, se gândește cineva la aceste lucruri? Nu se gândește nimeni”.

Citiți și

REPORTAJ la Deva, unde se pregătesc campioanele din 2020! / GALERIE FOTO

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News