În ligile inferioare, în loc să se reducă numărul combatantelor, fiindcă şi aşa multe cluburi capotează din pricina greutăţilor financiare, s-a preferat o „ciorbă” lungă, care să asigure o masă de manevră care să voteze după bunul plac al noilor şefi de la FRF. Acest sistem a fost brevetat în anii 90 de Mircea Sandu, iar acum a fost reactivat de Burleanu şi oamenii săi.
Liga a II-a va avea două serii de câte 14 echipe, iar Liga a III-a, şase serii de câte 14 formaţii. Gheorghe Chivorchian, secretarul general al FRF, avea în 2001, când era conducător la FCM Bacău, altă viziune despre numărul de formaţii care ar trebui să compună ligile naţionale. După ce FC Baia Mare a vândut locul celor de la FCM Bacău, Chivorchian a spus, foarte plastic, „cine nu are bani, nu merge la nuntă”.
Acum, FRF invită la nuntă o grămadă de cluburi sărace. Ele sunt ”masa de manevră” la fiecare alegeri. În ultimul deceniu, n-a existat niciun sezon în care din Liga a II-a şi din Liga a III-a să nu se retragă câteva echipe, fapt care a afectat grav competiţiile. FRF, în loc facă o selecţie cât mai riguroasă şi să elimine cluburile cu probleme financiare, a decis să promoveze un sistem competiţional foarte lăbărţat, ale cărui nevoi economice sunt imposibil de acoperit.
Alte decizii luate de Comitetul Executiv: în meciurile de Cupa României, formaţiile din ligile inferioare vor juca doar pe teren propriu partidele cu echipe din Liga I. Nu se ştie ce se va întâmpla în cazul unor stadioane care nu au nocturnă cum vor reacţiona televiziunile, care vor să transmită jocurile seara.
Propunerea aberantă a LPF ca Supercupa României să se desfăşoare între deţinătoarea Cupei României şi învingătoarea din Cupa Ligii a fost respinsă.
În plus, echipele din Liga a II-a vor fi obligate să folosească obligatoriu câte trei juniori în primul unsprezece.