Germania a debutat încântător la Mondiale. Trupa lui „Jogi” Low a predat o lecţie de germano-polonezo-braziliană transformând în şvaiţer poarta nefericitului Marc Schwarzer. Podolski şi Klose, jucători de origine poloneză, neamţul Muller şi brazilianul Cacau au semnat „gloanţele” „Mannschaft”-ului.

Da! Germania a pierdut doar unul dintre cele 17 meciuri disputate la Cupa Mondială împotriva echipelor din afara Europei sau a Americii de Sud. Şi „panzerele” nu se puteau împiedica aseară de modesta Australia, mai ales când olandezul Pim Verbeek a renunţat inexplicabil la vedeta Kewell, la Kennedy şi la Bresciano.

După ce Neuer a salvat excepţional (4), „panzerele” au dat drumul la „gloanţe”. Podolski a deschis scorul la capătul unei acţiuni colective superbe, finalizând sub bară (9), apoi „geamănul” lui, Klose, a punctat pentru 2-0, cu capul, profitând de o ieşire necalculată a lui Schwarzer. Al 11-lea gol pentru
„Miro” la Mondiale, doar la patru reuşite distanţă de recordul absolut al brazilianului Ronaldo.

„Roşu” aiurea pentru Cahill

„Cangurii” au ieşit un pic determinaţi de la cabine, au cerut penalty la o minge lovită cu mâna de Mertesacker, dar „Dracula” Rodriguez nu a „suflat” în fluier. În schimb, l-a dat aiurea afară pe Cahill (57).

Klose mai trece de două ori pe lângă gol (61, 67), apoi Muller scrie 3-0 pe tabelă (68), cu prima sa reuşită la naţională. Cacau, brazilianul naturalizat, închide tabela, la prima atingere (70). Australienii se pot duce la culcare. S-au făcut de…Cacau! 

Urmărește-ne pe Google News