Brazilia a pierdut drastic atât partida cu Germania (scor 1-7), din semifinalele Campionatului Mondial de fotbal 2014, cât şi cea cu Olanda (0-3), din finala mică, iar selecţionerul Luiz Felipe Scolari a plătit cu postul. Presa din ”Ţara cafelei” a anunţat că ”Felipao” a fost demis de la cârma ”Selecao”, iar oficialii Confederaţiei Braziliene de Fotbal au confirmat, ulterior, despărţirea de antrenorul care i-a condus pe sud-americani la cucerirea titlului mondial în 2002. Împreună cu Scolari, au plecat toţi colaboratorii pe care acesta i-a avut la naţionala Braziliei.

”Jose Maria Marinto, preşedintele CBF, le-a adresat mulţumiri tuturor membrilor staff-ului tehnic pentru munca depusă. Luiz Felipe Scolari şi staff-ul său merită respectul nostru”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al forului fotbalistic din Brazilia.

Potrivit presei din această ţară, favoriţii pentru postul de selecţioner al naţionalei Braziliei sunt Tito, fostul antrenor al formaţiei Corinthians, şi Muricy Ramalho, ”principalul” echipei FC Sao Paolo.

Urmărește-ne pe Google News