Ratarea calificarii in grupele Cupei UEFA ar putea avea efectul unui seism la Dinamo. Multi dintre jucatori fusesera ‘blocati de sefii clubului pentru a evolua daca nu in grupele Ligii Campionilor, cum se dorea initial, macar in seriile UEFA. Acum, unii au oferte concrete si ar putea parasi clubul in iarna.

Conducerea ‘cainilor a facut eforturi uriase in vara pentru a pastra intact lotul cu care Mircea Rednic a luat campionatul sezonul trecut si a si transferat alti fotbalisti, scopul fiind acela de a construi o formatie capabila sa faca fata in Liga Campionilor. Pe rand insa, au fost ratate toate obiectivele imediate. Lazio a eliminat Dinamo in preliminariile Ligii, iar joi seara, contra lui Elfsborg, s-a pus cruce si calificarii in grupele UEFA.

Patru jucatori au oferte concrete de transfer

In acest moment, cel putin patru jucatori ai ‘ros-albilor au oferte concrete de a pleca in strainatate la iarna. Lobont e dorit de Benfica, de Lazio si de un club din Anglia, care ofera 800.000 de euro clubului si ii garanteaza lui ‘Lobby un salariu stagional de 2.000.000 de euro.

De asemenea, Claudiu Niculescu este cerut de Loti Boloni la Al Jazeera, Radu Stefan e curtat de Genoa, iar Pulhac e in vizorul unor grupari spaniole si italiene. Antrenorul Walter Zenga, care a reusit sa tina unit grupul in ciuda scandalurilor cu suporterii cauzate de rezultatele modeste din ultima perioada, ar vrea sa-i opreasca pe cei amintiti, insa va fi pus, probabil, in fata faptului implinit. De altfel, sefii din Stefan cel Mare i-au solicitat deja o lista cu posibilele achizitii din iarna, tabel care ar cuprinde un portar, un stoper, un fundas stanga si un atacant.

Chiar daca titlul ramane singurul deziderat al echipei, infuzia de capital, care ar putea fi obisnuita daca ar fi vanduti jucatorii cu oferte, ar contrabalansa cheltuielile imense facute in vara.

Elfsborg 0 : 1 Dinamo

30. Wiland 6
5. M. Andersson 5
19. Bj?rk 5
22. Augustsson 5
4. Karlsson 5
7. Ilola 5
8. A. Svensson 6
6. Alexandersson 6
11. Mobaeck 5
17. Keene 5
9. M. Svensson 5
Antrenor: Magnus Haglund
Schimbari: Alexandersson (73 Ishizaki 5), Keene (78 Berglund), Bj?rk (81 Bajrani).

1. Lobont 7
30. Galliquio 6
4. Moti 6
26. St. Radu 6
3. Pulhac 6
6. Margaritescu 6
21. Oprita 6
20. Ad. Cristea 5
7. C. Munteanu 6
10. Danciulescu 6,5
15. Fl. Bratu 5
Antrenor: Walter Zenga
Schimbari: Oprita (65 Chiacu 5), Bratu (80 L. Ganea), Margaritescu (90 Ropotan)

Au arbitrat:  Mark Courtney 5 – Eamon Shanks 6, Paul Munn 6 (toti Irlanda de Nord).

A marcat:  Danciulescu (31 pen.)

 

Urmărește-ne pe Google News