La mai bine de patru ani și jumătate de la dictarea condamnărilor (4 martie 2014), Sebastian Bodu, fostul șef al ANAF (2005-2007) și cel de la care a început să se rostogolească „bulgărele” după o investigație demarată de Gazeta Sporturilor, nu are regrete.

„Fiecare își duce crucea și plătește pentru ceea ce a făcut. Consider că am făcut ceea ce trebuia să facă orice șef al Fiscului. Din păcate, după mine, nimeni nu a mai făcut nimic!”, a declarat, pentru Libertatea, Sebastian Bodu. Actualul avocat ne-a dezvăluit că pregătea dosarele și altor oameni din sportul românesc, în momentul în care a fost schimbat din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administare Fiscală.

„Dacă mai stăteam un an la ANAF, mai intrau câțiva la pușcărie! E vorba tot despre oameni din lumea sportului, cărora începusem să le întocmesc dosare. E însă bine și așa! Cei care au scăpat să se ducă la biserică, să dea acatiste! Au avut noroc cu carul, aveam probe să-i trimit în instanță!”, a precizat Bodu.

Victor Becali și Cristi Borcea / FOTO: Libertatea

Despre dosarele celor opt oameni de fotbal care au ajuns în instanță, Sebastian Bodu a fost categoric: ”Dosarele celor opt oameni de fotbal predate de mine au fost foarte bine făcute. Totul a fost bazat doar pe acte, nu a avut nici o hibă în probatoriu. S-a făcut ca la carte. Cu strângerea de probe a mers greu, dar absolut totul a fost corect!”.

Acum, după ce toți cei opt oameni condamnați în ”Dosarul transferurilor” au fost eliberați, fostul europarlamentar a conchis: ”Cred că mesajul care s-a transmis în urma acestui proces a fost corect receptat și anume că legile țării trebuiesc respectate de toată lumea. Efectul avut asupra condamnaților din dosar și-a atins scopul. Faptul că aproape toți s-au retras din lumea fotbalului după eliberare înseamnă că au considerat că trebuie s-o lase mai moale. Probabil, faptul că au fost trimiși după gratii a fost un șoc destul de mare pentru ei!”.

„Gigi are mâncărici pe limbă”

Sebastian Bodu mărturisea în 2006 că a deschis ”Dosarul transferurilor” după ce l-a văzut pe Gigi Becali cât de vocal era. Acum, după ieșirea din închisoare (n.r. – a ispășit aproape doi ani din cei trei ani și șase luni de condamnare în dosarele schimbului de terenuri cu MApN, ”Valiza” și sechestrării de personae), Gigi Becali a rămas la fel de vocal. ”Gigi Becali are mâncărici pe limbă. Până la urmă, fiecare vorbește ce vrea, important este să respecte legea! Gigi a învățat din politică doar partea proastă, aceea de transmitere a unui dublu mesaj”, a declarat, pentru Libertatea, Sebastian Bodu.

Gigi Becali / FOTO: Libertatea

Condamnările din ”Dosarul transferurilor”

Curtea de Apel București a decis, la 4 martie 2014, să-i condamne la închisoare cu executare pe toți cei opt inculpați în ”Dosarul transferurilor”, acuzați că au produs statului un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari și un prejudiciu de peste zece milioane de dolari cluburilor de fotbal din Liga 1.

Cei opt oameni din lumea fotbalului au primit următoarele pedepse: Cristi Borcea – 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni, Victor Becali – 4 ani şi 8 luni, George Copos – 3 ani şi 8 luni, Mihai Stoica – 3 ani şi 6 luni, Jean Pădureanu – 3 ani şi 4 luni, Gigi Neţoiu – 3 ani şi 4 luni și Gică Popescu – 3 ani, 1 lună și zece zile. După eliberare, în afară de Mihai Stoica, nimeni nu mai activează în fotbal. Jean Pădureanu a decedat la 30 decembrie 2016, la un an și jumătate după ce a fost eliberat condiționat.

 

Urmărește-ne pe Google News