ACTUALIZARE 27 mai. Robert Cristea și-a apărat centura de campion național profesionist la semimijlocie. Gala, integral video, AICI.
Gabriel Cobzaru, campion național la kickbox. Face pizza ca un italian și luptă ca Jackie Chan
Și Gabi Cobzaru e campion.
Foto: Vlad Chirea; Video: Bogdan Sorocan
Gala de box profesionist de la Oradea. Victorii pentru Flavius Biea, Cezar Juratoni și Robert Cristea. ”La Oradea am avut un meci foarte bun, de 10 reprize. Adversarul a fost destul de tare, a rezistat în picioare cele 10 reprize”, explică ”Frumușelul” Cristea (36 de ani). Pe 13 aprilie, Robert l-a învins pe Dragoș Nicolae și și-a conservat centura de campion naţional al profesioniştilor la categoria semimijlocie (67 kg).
Robert pregătește acum pentru revanșa cu Dragoș Nicolae, din cadrul ”Lorzii Ringului” (27 mai, la sala Rapid, de la ora 18.00, în organizarea Niță Brother’S Global Promotion). Evenimentul curprinde meciuri de box, de savate și de K1.
”Vor fi 10 meciuri televizate, pe Național 24 Plus, iar eu îmi pun din nou titlul în joc. Visul meu și al apropiaților mei e să ajung să mă lupt pentru o centură internațională. Managerul meu, Bebe Niță, încearcă să organizeze un meci în toamnă sau la anul”, dezvăluie Cristea.
În spatele revenirii lui Robert Cristea în ring se află echipa sa, formată din antrenorul Stelian ”Bughi” Bugheață și preparatorul fizic Erwah Al Nablsi.
Are cuvântul profesorul siriano-român. Fan al Rapidului, Al Nablsi se pregătește și pentru examenul de obținere a cetățeniei române. Libertatea a asistat la un antrenament fizic al lui Robert în parcul Cișmigiu din București.
”Robert e un elev ascultător, se concentrează în ring. Eu nu fac decât să-i corectez, poate, greșelile care le făcea înainte. Îmi place să lucrez cu el. Dacă e riscant să se bată la interval de doar o lună? E întotdeauna pregătit. Acum nici n-a avut timp să iasă din formă, doar menținem nivelul și creștem intensitatea înaintea luptei. E pugilist profesionist, știe să-și dozeze efortul, să facă refacere, să se odihnească, e atent la alimentație, nu e nici un risc în a boxa la doar 43 de zile distanță”, spune Erwah.
”Dacă nu erau el și Bughi, nu știu dacă mai făceam box, m-au reinventat, m-au ajutat fizic și tehnic, nu eram atunci la nivelul de azi. Erwah și Bughi nu fac parte din staff-ul meu, ci din familia mea”, spune, cu tărie, pugilistul
Erwah: ”Câteodată îmi pare rău că nu ne-am găsit acum 10 ani. Ajungea și mai departe! Oricum, poate boxa până la 40 de ani”
::placeholdeR–>
”Am lecții și la ANEFS, dar am fost și manager la o echipă de fotbal din Dubai, Emiratele Arabe. Lucrez și la ”Stejarii”, pregătesc doi doi copii care fac tenis de performanță. Unul a câștigat ”Orange bowl”, celălalt e în creștere. De obicei, cu elevii mei mă bazez pe relația personală, nu pe partea financiară”, completează Erwah.