Introdus în minutul 54 al partidei de la Craiova, mijlocașul de 22 de ani, împrumutat de Brugge la Mouscron, a surprins cât de țapăn pe picioare a devenit într-un an petrecut în fotbalul belgian. Roti nu mai este puștiul firav care pierdea aproape toate duelurile fizice cu adversarul direct. S-a luptat fără menajamente cu masivii fotbaliști suedezi, pe un ”câmp de cartofi” care altă dată i-ar fi înmuiat genunchii.

Dorin Rotariu, debutat de Christoph Daum și ajuns la cinci selecții, a demonstrat la faza din care a marcat unicul gol al partidei că poate fi letal în situație de ”unul contra unul”. Nepotul fostului internațional Iosif Rotariu l-a ridiculizat în careu pe fundașul Niklas Hult și l-a învins pe Karl-Johan Johnsson, cu un șut expediat cu stângul, la colțul lung.

Iosif Rotariu a explicat secretul transformării fizice a lui Dorin: ”Urmează un program special făcut ce preparatorul fizic de la Brugges. Zilnic, după antrenemente pe care le face cu Mouscron, merge la sală câte o oră și jumătate. Lucrează mult cu greutatea corpului. Periodic, cei de la Brugge îi testează capacitățile fizice. Într-un an și două luni, de când s-a transferat în Belgia, și-a dezvoltat masa musculară cu patru-cinci kilograme. Are 1,83 metri înățime și 75 de kilograme. Arată foarte bine din punct de vedere fizic. Acum are nevoie de încredere și să maturizeze. Sunt convins că la 24-25 de ani va deveni un fotbalist foarte bun. Are o marjă de progres ridicată”.

Dorin Rotariu: ”Sunt obişnuit cu stilul agresiv”

Dorin Rotariu rămâne cu picioarele pe pământ:Nu mă consider erou. Am fost doar inspirat la faza din care am marcat. Puteam să șutez prost, să nu intre. Important e că am fost agresivi, exact ca ei. Sunt obişnuit cu stilul agresiv, aşa este şi în Belgia. Eu niciodată nu o să fiu mulţumit de jocul meu, mereu îmi doresc mai mult. Sunt fericit doar pe jumătate. Îmi doream mai mult de la mine. Nu am fost pe deplin mulțumit de jocul meu”.

Tricolorul a continuat: ”Suedia e o echipă care a învins Italia și s-a calificat la Mondial. Noi suntem mai tehnici, avem un plus de imaginiație, dar pentru a învinge Suedia trebuie o dăruire ieșită din comun. Am dovedit încă o dată că suntem o echipă bună, în schimbare și abia așteptăm meciurile oficiale. Este prima mea convocare alături de domnul Contra. Cel mai important lucru este să câștigi când ai un antrenor nou. Capeți încredere, e un spirit de echipă deosebit. Îți iese jocul altfel”.

I-a dedicat golul iubitei

Dorin Rotariu i-a dedicat golul iubitei sale, Ariana Costinea, o blondă focoasă din Bistriţa. Imediat după ce a marcat, tricolorul și-a unit degetele de la mâini în forma unei inimi și s-a uitat spre ea în tribune.

Romanias Dorin Rotariu (2-R) celebrates with team mates after scoring a goal during an international friendly soccer match between Romania and Sweden at Ion Oblemenco stadium, in Craiova, Romania, 27 March 2018. EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Dorin Rotariu și iubita lui, Ariana Costinea FOTO: instagram Dorin Rotariu

România – Suedia 1-0 (0-0)

A marcat: Dorin Rotariu (57).
Craiova – stadion ”Ion Oblemenco”: circa 20.000 spectatori
meci amical

România: 12. Ciprian Tătăruşanu – 15. Cristian Manea, 22. Cristian Săpunaru (căpitan), 21. Dragoş Grigore (5. Ionuţ Nedelcearu, 83), 3. Alin Toşca – 8. Mihai Pintilii, 18. Răzvan Marin (6. Paul Anton, 70) – 7. Alex Chipciu (10. Gheorghe Grozav, 62), 23. Nicolae Stanciu (26. Dennis Man, 87), 28. Alexandru Mitriţă (9. Dorin Rotariu, 54) – 19. George Ţucudean (13. Claudiu Keşeru, 63). Selecţioner: Cosmin Contra.

Suedia: 12. Karl-Johan Johnsson – 16. Johan Larsson, 18. Pontus Jansson (căpitan), 14. Filip Helander, 6. Niklas Hult – 21. Jimmy Durmaz (17. Viktor Claesson, 84), 15. Alexander Fransson, 13. Oscar Hiljemark, 19. Ken Sema – 11. John Guidetti (9. Marcus Berg, 87), 22. Isaac Kiese Thelin (20. Ola Toivonen, 71). Selecţioner: Janne Andersson.

Arbitru: Roi Reinshreibe (Israel)

Dorin Rotariu și-a făcut un tatuaj pe mână, inspirat după Neymar jr.


Citește și: #salvatipipera/ Mesajul lui Traian Mihu, primul IT-ist din Pipera, fost angajat la ICE Felix, pentru tineri: „Trebuie să tratezi lucrurile la serviciu ca în familie”

 
 

Urmărește-ne pe Google News