Formaţia bucureşteană a cucerit trofeul Ligii Campionilor, după o încleştare teribilă, în finală, cu echipa maghiară Gyor, câştigată după executarea loviturilor de la 7 metri,scor 29-26.
„Pentru sportul românesc și pentru handbal este un rezultat imens să câștigi după 50 de ani Liga Campionilor, este fantastic. Iată că handbalul feminin românesc leagă niște rezultate, încântă România și sper din suflet ca acest sezon fantastic, poate cel mai bun al handbalului feminin românesc, să fie continuat și la Olimpiadă”, a declarat Dedu, la Digi Sport.
Şeful FRH a continuat: ”Acest rezultat înseamnă o confirmare a faptului că dacă o comunitate vrea să facă sport și o finanțează corect și coerent se întâmplă lucruri de genul ăsta. Îmi doresc din suflet ca aceste rezultate ale handbalului să fie un mesaj pentru cei care pot să ia atitudine și să rezolvăm o dată legalitatea și posibilitatea de a finanța sportul corect, fără interpretări”.
Câștigător al Ligii Campionilor, ca jucător, cu FC Barcelona, Alexandru Dedu își dorește ca jucătoarele să realizeze cât mai repede ce performanță au reușit: ”Sper din suflet ca jucătoarele să aibă puterea să conștientizeze ceea ce au făcut, nu este ușor, eu cred că o să treacă ani până o să-și dea seama ce rezultat mare au scos. Sunt între ele fete care au câștigat deja Liga Campionilor și știu ce au făcut, sunt fete care au câștigat medalii la campionate europene, la olimpiade, la europene, ele s-ar putea să conștientizeze mai repede. Se bucură în seara asta, poate se bucură și mâine, și poimâine, iar pe urmă trebuie să se pregătească pentru Final Four-ul Cupei României, iar apoi majoritatea dintre ele trebuie să se ducă la echipele naționale să se pregătească pentru Olimpiadă. Așa e sportul, bucurie puțină, intensă, dar începe o altă etapă și trebuie să se pregătească și nu e ușor”.
România a mai câștigat de două ori cea mai importantă competiție europeană intercluburi, când aceasta se numea Cupa Campionilor Europeni, prin Știința București (1961) și Rapid București (1964). Universitatea Timișoara a jucat finala în 1973, Știința Bacău în 1986, iar Oltchim Rm. Vâlcea a disputat finala Champions League în 2010, notează Agerpres.