Tottehnam a reușit o calificare incredibilă în finala Ligii Campionilor, printr-un gol înscris chiar în ultimele secunde ale partidei (Lucas Moura 90+6) împotriva celor de la Ajax Amsterdam. Echipa engleză a câștigat, 3-2, în deplasare, după ce în urmă cu o săptămână pierduse, 0-1, prima manșă pe teren propriu. 

La pauză, Ajax conducea cu 2-o, însă în a doua repriză, englezii au recuperat cele două goluri la o diferență de doar minute. Brazilianul Lucas Moura a fost cel care a reușit să înscrie în poarta lui Onana, în minutele 55 și 59. Tot el a fost și cel care a adus victoria fabuloasă, în minutul 90+6, după o gafă a fundașilor adverși.


Miercuri, 8 mai
Ajax-Tottenham 2-3 LIVE (în tur: 1-0)
Au marcat: De Ligt 5, Ziyech 36/ Lucas 55, 59, 90+6

AJAX: Onana – Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (60 Veltman), De Jong – Ziyech, Van de Beek (90 Magallán), Tadici – Dolberg (67 Sinkgraven). Antr: E. ten Hag.
TOTTENHAM: Lloris – Trippier (81 Lamela), Alderweireld, Vertonghen, Rose (82 Davies) – M. Sissoko, Wanyama (46 F. Llorente), Dele Alli – Eriksen – Lucas Moura, Son. Antr: M. Pochettino.
A arbitrat Felix Brych (Germania).

  • Min. 90+6: Lucas Moura înscrie la ultima fază a meciului!
  • Min. 87: Vertonghen ratează golul calificării, ”cap” din 7 metri, dar Onana respinge în transversală. La faza imediat următoare, Son a șutat și el violand în bară.
  • Min. 79: Ziyech șutează de la 22 de metri, dar nimerește bara.
  • Min. 59, 2-2! Llorente a trimis în Onana, apoi mingea a ajuns la Lucas și acesta a trimis în plasă.
  • Min. 55, 2-1! Lucas are o acțiune pe cont propriu la marginea careului și înscrie pe lângă Onana.
    –––––
  • Min. 36, 2-0! Ziyech finalizează superb din interiorul careului o minge venită de la Tadici.
  • Min. 6: Son scapă pe contraatac, trimite în bară, dar Wanyama nu reușește să împingă în poartă mingea ajunsă la el din bară.
  • Min. 5: 1-0! De Ligt reia cu capul mingea venită din corner!

Cum vor liberalii să schimbe legea ca să ajungă Klaus Iohannis senator. Președintele ar putea candida fără a fi nevoit să demisioneze SURSE
Recomandări
Cum vor liberalii să schimbe legea ca să ajungă Klaus Iohannis senator. Președintele ar putea candida fără a fi nevoit să demisioneze SURSE

 

Marți 7 mai
22.00 Liverpool – FC Barcelona 4-0 VIDEO

Au marcat: Divock Origi 7, 79, Georginio Wijnaldum 54,56

––––––

  • Tehnicianul german Jurgen Klopp a aflat că nu se va putea baza pe vedeta echipei sale, Mohamed Salah. Egipteanul a primit o lovitură la cap, în timpul meciului de campionat cu Newcastle (3-2), la un duel cu portarul „coţofenelor”, Martin Dubravka, şi nu a mai putut continua jocul.

Evaluator achitat pentru despăgubiri frauduloase acordate lui Gigi Becali: „a umflat” valoarea unui teren din Voluntari cu 164%, dar „fapta nu a fost săvârșită cu vinovăție”
Recomandări
Evaluator achitat pentru despăgubiri frauduloase acordate lui Gigi Becali: „a umflat” valoarea unui teren din Voluntari cu 164%, dar „fapta nu a fost săvârșită cu vinovăție”

Miercuri, 1 mai

Barcelona – Liverpool 3-0 VIDEO

Au marcat: Luis Suarez ’26, Lionel Messi ’75, ’82

  • Messi a ajuns la cota 600 de goluri pentru trupa catalană, în toate competiţiile. Sud-americanul a atins acest număr fix la 14 ani de la golul marcat cu Albacete.
  • Argentinianul a ajuns la 112 reuşite în 134 de meciuri în Liga Campionilor.
  • 26 de goluri în 33 de partide a marcat Messi contra formaţiilor din Premier League.
  • 501 goluri a înscris Barcelona în istoria Champions League. 22,2% din reuşite i-au aparţinut lui Messi (112).
  • Suarez a marcat golul cu numărul 500 pentru Barcelona în Champions League

1-0, min. 26: Jordi Alba dă o pasă senzațională pentru Luis Suarez. Uruguayanul finalizează din alunecare și declanșează nebunia pe Camp Nou.

2-0, min.75: Messi marchează simplu; mingea a ricoșat după bara lui Luis Suarez.

3-0, min.82: Messi înscrie un gol magnific, vinclu dintr-o lovitură liberă de la  25 de metri!

Echipele de start
Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto, Pique, Lenglet, J. Alba – Rakitic, Busquets, Vidal – Messi, Suarez, Coutinho
Rezerve: Cillessen, Alena, Dembele, Arthur, N. Semedo, Malcom, Umtiti
Antrenor: Ernesto Valverde

Liverpool: Alisson – Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson – Milner, Fabinho, Keita – Salah, Mane, Wijnaldum
Rezerve: Mignolet, Alexander-Arnold, Firmino, Henderson, Lovren, Origi, Shaqiri
Antrenor: Jurgen Klopp
Stadion: Camp Nou, Barcelona
Arbitru: Bjorn Kuipers
––-

Cine are 3 miliarde de lei pe mână la Apele Române, instituția responsabilă de lucrările de amenajare contra inundațiilor: un condamnat penal care încasează 20.000 de lei pe lună
Recomandări
Cine are 3 miliarde de lei pe mână la Apele Române, instituția responsabilă de lucrările de amenajare contra inundațiilor: un condamnat penal care încasează 20.000 de lei pe lună

Echipe probabile
Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto, Pique, Lenglet, J. Alba – Rakitic, Busquets, Arthur – Messi, Suarez, Dembele. Antrenor: Ernesto Valverde.
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane. Antrenor: Jurgen Klopp.
Arbitru: Bjorn Kuipers

”Camp Nou e doar un stadion. Unul destul de mare, dar nu este un templu al fotbalului”, a spus tehnicianul ”cormoranilor”, neamțul Jurgen Klopp, într-un interviu acordat celor de la DAZN. Probabil, pentru german, singurul ”templu” e Anfield Road.

Răspunsul catalanilor nu s-a lăsat așteptat:

În 32 de dueluri europene cu echipele din Anglia, argentinianul Leo Messi a reuşit 24 de goluri şi şase assisturi, însă unica din cele şase căreia nu i-a marcat este chiar Liverpool, în cele 117 minute jucate în optimile de-acum 12 sezoane.

Virgil van Dijk: ”Cred că Messi e cel mai bun din lume, am mai spus-o. Dar, vedeți, cum jucăm noi, cum ne apărăm. Nu ne apărăm om la om, facem marcaj în zonă, atacăm împreună, așa că vom vedea. Vom fi pregătiți”.

Marți, 30 aprilie

Tottenham – Ajax 0-1 VIDEO

A marcat: Van de Beek (15)

Ajax Amsterdam a învins-o pe Tottenham Hotspur cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, la Londra, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal.

”Lăncierii” s-au impus prin golul marcat de Donny van de Beek (15). A fost a treia victorie consecutivă pentru Ajax în deplasare în Liga Campionilor, după cele cu Real Madrid (4-1) şi Juventus (2-1).

Ajax a controlat meciul tactic în faţa unei formaţii neinspirate şi lipsite de cele mai bune soluţii ofensive, atacanţii Harry Kane (accidentat) şi Heing-min Son (suspendat). Londonezii l-au pierdut şi pe fundaşul Vertonghen în finalul primei reprize, ieşit cu o comoţie după o ciocnire cu portarul Onana.

Vicecampioana Olandei putea tranşa în bună măsură calificarea, dar brazilianul David Neres a trimis mingea în bară.

Manşa a doua va avea loc pe 8 iunie, la Amsterdam. În cealaltă semifinală se vor înfrunta FC Barcelona şi Liverpool. Finala va avea loc pe 1 iunie, la Madrid.

Pe Tottenham Hotspur Stadium, în faţa a 60.000 de spectatori, au evoluat echipele:
Tottenham: Lloris (căpitan) – Alderweireld, D. Sanchez, Vertonghen (Sissoko, 39) – Trippier (Foyth, 80), Eriksen, Wanyama, Rose (Ben Davies, 79) – Lucas Moura, Fernando Llorente, Alli. Antrenor: Mauricio Pochettino.
Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, De Ligt (căpitan), Daley Blind, Tagliafico – Schoene (Mazraoui, 65), van de Beek – Frenkie de Jong – Ziyech (Huntelaar, 87), Dusan Tadic, David Neres. Antrenor: Erik Ten Hag.

Arbitru: Antonio Mateu Lahoz (Spania).
Cartonaşe galbene: Tagliafico (30), Veltman (63).

––––-

Londonezii au două absențe ”grele”, Harry Kane, accidentat, şi golgheterul sud-coreean Son, suspendat.

Ajax este neînvinsă în cele opt deplasări din acest sezon al Ligii Campionilor. ”Lăncierii”, care au început competiția din tururile preliminare, vor să o elimine și pe Tottenham, după ce au trecut de Real Madrid și de Juventus.

Echipe probabile
Tottenham
: Lloris – Alderweireld, Sanchez, Vertonghen – Trippier, Eriksen, Wanyama, Rose – Alli – Llorente, Moura.

Ajax: Onana – Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico – Van de Beek, Schone, de Jong – Ziyech, Tadic, Neres.
Arbitru: Antonio Miguel Mateu Lahoz (Spania).

Antrenorii s-au duelat la conferința de presă. Mauricio Pochettino, managerul lui Spurs, s-a plâns că alb-albaștrii au fost nevoiți să joace două meciuri săptămâna trecută, în timp ce „lăncierii” au avut liber, după ce federația olandeză a decis să amâne întreaga etapă în Eredivisie pentru a-i ajuta pe alb-roșii. ”E incorect”, a spus argentinianul. ”Incorect? Stați să vă spun eu ce e incorect!”, a declarat antrenorul lui Ajax, Erik ten Hag: ”Incorect e când o vezi pe Tottenham câștigând două sute de milioane din drepturi de televiziune și noi doar zece milioane”.

VIDEO / Liga Campionilor 2019, sferturile de finală, retur. Meci incredibil la Manchester, între City și Tottenham. Liverpool, fără emoții. Se știu semfinalele


Citește și: Pe urmele filmului care a șocat internetul. Femeia cu copil în brațe bătută în autogara din Zalău povestește prin ce a trecut

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună
Știrileprotv.ro
Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună
Wow! Cum arată casa lui Sorin Bontea. Și-a amenajat locuința ca-n reviste și a plantat măslini în curte: "Abia aștept să strâng recolta"
Viva.ro
Wow! Cum arată casa lui Sorin Bontea. Și-a amenajat locuința ca-n reviste și a plantat măslini în curte: "Abia aștept să strâng recolta"
Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC la 12 ani. "Într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul. Până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi..."
Libertateapentrufemei.ro
Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC la 12 ani. "Într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul. Până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi..."
Cele șase zodii care au parte de transformări uriașe pe toate planurile. Sunt modificări vizibile în carieră
FANATIK.RO
Cele șase zodii care au parte de transformări uriașe pe toate planurile. Sunt modificări vizibile în carieră
Leonard Doroftei a povestit prin ce a trecut în Canada: „Aveam zile în care nu puteam să mănânc. Plecau târâș!”
GSP.RO
Leonard Doroftei a povestit prin ce a trecut în Canada: „Aveam zile în care nu puteam să mănânc. Plecau târâș!”
Pericolul din murături semnalat de Mihaela Bilic: „E important de precizat”
FANATIK.RO
Pericolul din murături semnalat de Mihaela Bilic: „E important de precizat”
'Era ritual, când se trezea dimineața'. Larisa, fosta soție a lui Alin Oprea, a făcut publice detalii intime din mariajul lor de 24 de ani
Unica.ro
'Era ritual, când se trezea dimineața'. Larisa, fosta soție a lui Alin Oprea, a făcut publice detalii intime din mariajul lor de 24 de ani
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Orangesport.ro
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
O nouă viitură se îndreaptă spre România. Alertă după ce Dunărea a ieşit din matcă în mai multe ţări
Observatornews.ro
O nouă viitură se îndreaptă spre România. Alertă după ce Dunărea a ieşit din matcă în mai multe ţări
Horoscop 19 septembrie 2024. Scorpionii au ocazia să treacă la nivelul următor al existenței lor în mai multe domenii importante
HOROSCOP
Horoscop 19 septembrie 2024. Scorpionii au ocazia să treacă la nivelul următor al existenței lor în mai multe domenii importante

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI