Tottehnam a reușit o calificare incredibilă în finala Ligii Campionilor, printr-un gol înscris chiar în ultimele secunde ale partidei (Lucas Moura 90+6) împotriva celor de la Ajax Amsterdam. Echipa engleză a câștigat, 3-2, în deplasare, după ce în urmă cu o săptămână pierduse, 0-1, prima manșă pe teren propriu. 

La pauză, Ajax conducea cu 2-o, însă în a doua repriză, englezii au recuperat cele două goluri la o diferență de doar minute. Brazilianul Lucas Moura a fost cel care a reușit să înscrie în poarta lui Onana, în minutele 55 și 59. Tot el a fost și cel care a adus victoria fabuloasă, în minutul 90+6, după o gafă a fundașilor adverși.


Miercuri, 8 mai
Ajax-Tottenham 2-3 LIVE (în tur: 1-0)
Au marcat: De Ligt 5, Ziyech 36/ Lucas 55, 59, 90+6

AJAX: Onana – Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (60 Veltman), De Jong – Ziyech, Van de Beek (90 Magallán), Tadici – Dolberg (67 Sinkgraven). Antr: E. ten Hag.
TOTTENHAM: Lloris – Trippier (81 Lamela), Alderweireld, Vertonghen, Rose (82 Davies) – M. Sissoko, Wanyama (46 F. Llorente), Dele Alli – Eriksen – Lucas Moura, Son. Antr: M. Pochettino.
A arbitrat Felix Brych (Germania).

  • Min. 90+6: Lucas Moura înscrie la ultima fază a meciului!
  • Min. 87: Vertonghen ratează golul calificării, ”cap” din 7 metri, dar Onana respinge în transversală. La faza imediat următoare, Son a șutat și el violand în bară.
  • Min. 79: Ziyech șutează de la 22 de metri, dar nimerește bara.
  • Min. 59, 2-2! Llorente a trimis în Onana, apoi mingea a ajuns la Lucas și acesta a trimis în plasă.
  • Min. 55, 2-1! Lucas are o acțiune pe cont propriu la marginea careului și înscrie pe lângă Onana.
    –––––
  • Min. 36, 2-0! Ziyech finalizează superb din interiorul careului o minge venită de la Tadici.
  • Min. 6: Son scapă pe contraatac, trimite în bară, dar Wanyama nu reușește să împingă în poartă mingea ajunsă la el din bară.
  • Min. 5: 1-0! De Ligt reia cu capul mingea venită din corner!


 

Marți 7 mai
22.00 Liverpool – FC Barcelona 4-0 VIDEO

Au marcat: Divock Origi 7, 79, Georginio Wijnaldum 54,56

––––––

  • Tehnicianul german Jurgen Klopp a aflat că nu se va putea baza pe vedeta echipei sale, Mohamed Salah. Egipteanul a primit o lovitură la cap, în timpul meciului de campionat cu Newcastle (3-2), la un duel cu portarul „coţofenelor”, Martin Dubravka, şi nu a mai putut continua jocul.

Miercuri, 1 mai

Barcelona – Liverpool 3-0 VIDEO

Au marcat: Luis Suarez 26, Lionel Messi 75, 82

  • Messi a ajuns la cota 600 de goluri pentru trupa catalană, în toate competiţiile. Sud-americanul a atins acest număr fix la 14 ani de la golul marcat cu Albacete.
  • Argentinianul a ajuns la 112 reuşite în 134 de meciuri în Liga Campionilor.
  • 26 de goluri în 33 de partide a marcat Messi contra formaţiilor din Premier League.
  • 501 goluri a înscris Barcelona în istoria Champions League. 22,2% din reuşite i-au aparţinut lui Messi (112).
  • Suarez a marcat golul cu numărul 500 pentru Barcelona în Champions League

1-0, min. 26: Jordi Alba dă o pasă senzațională pentru Luis Suarez. Uruguayanul finalizează din alunecare și declanșează nebunia pe Camp Nou.

2-0, min.75: Messi marchează simplu; mingea a ricoșat după bara lui Luis Suarez.

3-0, min.82: Messi înscrie un gol magnific, vinclu dintr-o lovitură liberă de la  25 de metri!

Echipele de start
Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto, Pique, Lenglet, J. Alba – Rakitic, Busquets, Vidal – Messi, Suarez, Coutinho
Rezerve: Cillessen, Alena, Dembele, Arthur, N. Semedo, Malcom, Umtiti
Antrenor: Ernesto Valverde

Liverpool: Alisson – Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson – Milner, Fabinho, Keita – Salah, Mane, Wijnaldum
Rezerve: Mignolet, Alexander-Arnold, Firmino, Henderson, Lovren, Origi, Shaqiri
Antrenor: Jurgen Klopp
Stadion: Camp Nou, Barcelona
Arbitru: Bjorn Kuipers
––-

Echipe probabile
Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto, Pique, Lenglet, J. Alba – Rakitic, Busquets, Arthur – Messi, Suarez, Dembele. Antrenor: Ernesto Valverde.
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane. Antrenor: Jurgen Klopp.
Arbitru: Bjorn Kuipers

”Camp Nou e doar un stadion. Unul destul de mare, dar nu este un templu al fotbalului”, a spus tehnicianul ”cormoranilor”, neamțul Jurgen Klopp, într-un interviu acordat celor de la DAZN. Probabil, pentru german, singurul ”templu” e Anfield Road.

Răspunsul catalanilor nu s-a lăsat așteptat:

În 32 de dueluri europene cu echipele din Anglia, argentinianul Leo Messi a reuşit 24 de goluri şi şase assisturi, însă unica din cele şase căreia nu i-a marcat este chiar Liverpool, în cele 117 minute jucate în optimile de-acum 12 sezoane.

Virgil van Dijk: ”Cred că Messi e cel mai bun din lume, am mai spus-o. Dar, vedeți, cum jucăm noi, cum ne apărăm. Nu ne apărăm om la om, facem marcaj în zonă, atacăm împreună, așa că vom vedea. Vom fi pregătiți”.

Marți, 30 aprilie

Tottenham – Ajax 0-1 VIDEO

A marcat: Van de Beek (15)

Ajax Amsterdam a învins-o pe Tottenham Hotspur cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, la Londra, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal.

”Lăncierii” s-au impus prin golul marcat de Donny van de Beek (15). A fost a treia victorie consecutivă pentru Ajax în deplasare în Liga Campionilor, după cele cu Real Madrid (4-1) şi Juventus (2-1).

Ajax a controlat meciul tactic în faţa unei formaţii neinspirate şi lipsite de cele mai bune soluţii ofensive, atacanţii Harry Kane (accidentat) şi Heing-min Son (suspendat). Londonezii l-au pierdut şi pe fundaşul Vertonghen în finalul primei reprize, ieşit cu o comoţie după o ciocnire cu portarul Onana.

Vicecampioana Olandei putea tranşa în bună măsură calificarea, dar brazilianul David Neres a trimis mingea în bară.

Manşa a doua va avea loc pe 8 iunie, la Amsterdam. În cealaltă semifinală se vor înfrunta FC Barcelona şi Liverpool. Finala va avea loc pe 1 iunie, la Madrid.

Pe Tottenham Hotspur Stadium, în faţa a 60.000 de spectatori, au evoluat echipele:
Tottenham: Lloris (căpitan) – Alderweireld, D. Sanchez, Vertonghen (Sissoko, 39) – Trippier (Foyth, 80), Eriksen, Wanyama, Rose (Ben Davies, 79) – Lucas Moura, Fernando Llorente, Alli. Antrenor: Mauricio Pochettino.
Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, De Ligt (căpitan), Daley Blind, Tagliafico – Schoene (Mazraoui, 65), van de Beek – Frenkie de Jong – Ziyech (Huntelaar, 87), Dusan Tadic, David Neres. Antrenor: Erik Ten Hag.

Arbitru: Antonio Mateu Lahoz (Spania).
Cartonaşe galbene: Tagliafico (30), Veltman (63).

––––-

Londonezii au două absențe ”grele”, Harry Kane, accidentat, şi golgheterul sud-coreean Son, suspendat.

Ajax este neînvinsă în cele opt deplasări din acest sezon al Ligii Campionilor. ”Lăncierii”, care au început competiția din tururile preliminare, vor să o elimine și pe Tottenham, după ce au trecut de Real Madrid și de Juventus.

Echipe probabile
Tottenham
: Lloris – Alderweireld, Sanchez, Vertonghen – Trippier, Eriksen, Wanyama, Rose – Alli – Llorente, Moura.

Ajax: Onana – Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico – Van de Beek, Schone, de Jong – Ziyech, Tadic, Neres.
Arbitru: Antonio Miguel Mateu Lahoz (Spania).

Antrenorii s-au duelat la conferința de presă. Mauricio Pochettino, managerul lui Spurs, s-a plâns că alb-albaștrii au fost nevoiți să joace două meciuri săptămâna trecută, în timp ce „lăncierii” au avut liber, după ce federația olandeză a decis să amâne întreaga etapă în Eredivisie pentru a-i ajuta pe alb-roșii. ”E incorect”, a spus argentinianul. ”Incorect? Stați să vă spun eu ce e incorect!”, a declarat antrenorul lui Ajax, Erik ten Hag: ”Incorect e când o vezi pe Tottenham câștigând două sute de milioane din drepturi de televiziune și noi doar zece milioane”.

VIDEO / Liga Campionilor 2019, sferturile de finală, retur. Meci incredibil la Manchester, între City și Tottenham. Liverpool, fără emoții. Se știu semfinalele


Citește și: Pe urmele filmului care a șocat internetul. Femeia cu copil în brațe bătută în autogara din Zalău povestește prin ce a trecut

Urmărește-ne pe Google News