“Normal, tata m-a vrut în armată, însă, la 15 ani, am picat un examen şi s-a lămurit şi el cum stă treaba”, a povestit amuzat fotbalistul. Când micuţul Shane avea doi ani, familia Smeltz a părăsit oraşul şvab şi s-a mutat în Noua Zeelandă.

Atacantul are trei cetăţenii

“Acum am trei cetăţenii, trei paşapoarte, unul emis de Noua Zeelandă, unul de Anglia, dar şi unul de Australia. Soţia mea este australiancă, iar fetiţele noastre s-au născut acolo. Asta mă ajută şi la fotbal. Acum joc în Australia, la Goald Coast United, iar în campionat nu e voie decât cu trei stranieri. Eu sunt de-al lor”, a povestit Smeltz în ziarul german Frankfurter Rundschau.

Culmea e că Shane recunoaşte că şi-a dorit toată viaţa să joace pentru naţionala Australiei: “Am vrut mereu să fiu un «Socceroo », porecla naţionalei Australiei. Mai târziu, mi-am dat seama că era mai uşor să joc la nivel internaţional cu Noua Zeelandă. Sper să prind un contract cu un club european. Am mai jucat la echipe mici din Anglia – Mansfield sau Wimbledon -, dar vreau mai mult”, a mai zis Smeltz, care e cotat la 800.000 euro.

Citeşte şi „Italia – Noua Zeelandă 1-1 | Campioana suferă”

Shane Smeltz (în alb) l-a bătut pe portarul italian Marchetti

Foto: Reuters

Urmărește-ne pe Google News