Avocatul lui Liviu Făcăleaţă, Florentin Sorescu , a dezvăluit în faţa magistraţilor că Gheorghe Constantin (58 de ani), fostul şef al CCA, ar fi încercat să se sinucidă sâmbătă din cauza anxietăţii care l-a cuprins în timp ce se afla încarcerat preventiv în penitenciarul Colibaşi, judeţul Argeş, pentru luare de mită.

După spusele avocatului, Constantin şi-ar fi aplicat mai multe lovituri puternice cu o masă pe care ar fi ridicat-o deasupra capului şi cu care s-a autopedepsit până a făcut-o bucăţi. Momentul de rătăcire al celui poreclit “Vâlcea” este unul bine ales, deoarece chiar în această perioadă se judecă eliberarea sa, iar motivul ar fi tocmai alterarea sănătăţii sale psihice, în urma lipsurilor şi a frustărilor acumulate în perioada lungă de arest.

Are cancer de colon

Un alt motiv de suferinţă pentru inculpat este provocat de cancerul de colon de care el suferă de ceva vreme şi pentru care urmează un tratament în acest moment. Constantin este reţinut pentru luare de mită după ce în urma înregistrărilor telefonice ale patronului lui FC Argeş, Cornel Penescu, ar fi reieşit că ar fi primit aproximativ 70.000 de euro pentru a le asigura piteştenilor arbitraje părtinitoare.

Conducerea penitenciarului Colibaşi a negat varianta conform căreia deţinutul Gheorghe Constantin ar fi implicat într-un astfel de incident şi a dezvăluit că acesta a avut un comportament adecvat şi nu a provocat probleme.

În această perioadă se judecă eliberarea lui Gheorghe Constantin.

Urmărește-ne pe Google News