România nu mai are niciun reprezentat pe tabloul de simplu de la Australian Open, după ce, la masculin, Marius Copil a pierdut încă din turul doi al calificărilor, iar fetele intrate în concurs (Simona Halep, Andreea Mitu, Monica Niculescu, Irina Begu și Alexandra Dulgheru) n-au trecut niciuna de turul doi.

Așa sună enunțul tuturor ziarelor, agențiilor de presă și site-urilor care nu cunosc sau ignoră faptul că jucătorul israelian Dudi Sela este pe jumătate român! Dudi are părinți români, Anca și Mircea, iar dintre jucătorii din circuitul ATP, este prieten cu Florin Mergea și cu Victor Hănescu.

Anca Sela, mama lui Dudi, alături de fiul ei, la Sibiu

Soții Sela: Anca și Mircea

Locul 87 ATP în prezent, Sela (30 de ani), prima rachetă a Israelului, a reușit, miercuri, noapte un rezultat mare, în turul secund de la Melbourne: l-a distrus pe ”ucigașul” din primul tur al lui Rafael Nadal, spaniolul Fernando Verdasco, în patru seturi: 4-6, 6-3, 6-3, 7-6 (4). AICI, statistica meciului.

În turul următor de la AO, Sela se va duela cu rusul Andrei Kuznețov, care a reușit, la rându-i, o surpriză de proporții, în turul doi. Kuznețov l-a trimis acasă pe Jeremy Chardy (Franța, cap de serie numărul 30), scor 6-4, 7-6 (5), 7-6(5).

Dudi Sela a fost ultima oară în România anul trecut, în martie, la meciul din Cupa Davis, de la Sibiu. Atunci, mama lui Dudi Sela ne-a arătat cum arată unghiile fiului său, după meciuri epuizante, de cinci seturi.

Citește și

Tenismenul israelian Dudi Sela are părinții români. „Comuniştii ne-au luat tot”

Părinții lui Dudi Sela vor să facă un muzeu în casa marelui Gică Petrescu!

HORROR. Ce durere i-a pricinuit Marius Copil lui Dudi Sela!

Urmărește-ne pe Google News