Antonio Conte, antrenorul campioanei Juventus, este suspectat de aranjamente din perioada când o pregătea pe Siena şi s-a trezit luni dimineaţă cu poliţia la uşă, casa sa fiind percheziţionată amănunţit. Cu poliţia pe cap s-au trezit şi Domenico Criscito (Zenit St. Peteresburg) şi Leonardo Bonucci (Juventus), pentru perioadele petrecute la Genoa, respectiv Bari. Primul a fost interogat la 6 dimineata pentru câteva ore chiar în cantonamentul ”squadrei azzurra” de la Coverciano. El a fost lăsat totuşi în libertate, la fel cum s-a întâmplat cu Kaladze (Genoa) şi Sculli (Genoa), dar riscă să nu meargă la Euro 2012, în baza „codului etic” al naţionalei Italiei. Acelaşi lucru îl riscă şi Bonucci, colegul său de la naţională, care a intrat tot luni în atenţia procurorilor. ”Dacă se va dovedi vinovăţia celor implicaţi, jucătorii şi antrenorii vor fi excluşi din fotbal, în vreme ce Lazio ar putea fi exclusă din Europa League, iar Genoa retrogradată”, scrie Gazzetta dello Sport.

Fotbaliştii erau racolaţi de mafioţi maghiari
Cei 19 arestaţi preventiv în cadrul operaţiunii ”Ultimul pariu” sunt Stefano Mauri (Lazio), Omar Milanetti (Padova, fost la Genoa), Cristian Bertani (Sampdoria, fost la Novara), Paolo Acerbis (Vicenza), Alessandro Pellicori (fost la Torino), Marco Turati (Modena), Matteo Gritti (fost la Petrolul), Kweullah Conteh (fost la Piacenza), Jose Inacio Jeolson (Pergocrema), Francesco Ruopolo (Padova), Ivan Tisci (fost mijlocaş la Avellino), Vittorio Gatti, Luca Burini şi Daniele Ragone. Cinci persoane din Ungaria sunt bănuite a fi ”creierul” întregii operaţiuni: Zoltan Kenesei, Lazar Matyas, Laszlo Schultz, Istvan Laszlo şi Borgulya Strasser. 

Istoricul cazului ”Ultimul pariu”:

– Pe 1 iunie 2011, 16 jucători din diviziile inferioare au fost arestaţi, iar alţi 28 se aflau pe lista suspecţilor.
– Pe 9 august 2011, Cristiano Doni, căpitanul Atalantei, a fost arestat la domiciliu. Atalatana a fost penalizată cu şase puncte, în vreme ce fotbalistul a fost suspendat 3 ani şi jumătate. La aceeaşi dată, Beppe Signori, fostul căpitan al lui Lazio, a fost arestat şi a primit cinci ani de suspendare, fără a avea drept de muncă. Cei doi au fost eliberaţi. Cristiano Doni a ajuns din nou în arestul poliţiei pe 19 decembrie.
– Pe 30 septembrie 2011, Nicola Santoni, un fost antrenor al portarilor echipei Ravenna, a fost înregistrat de procurorii italieni în timp ce îi povestea unui prieten despre implicarea lui Gianluigi Buffon (Juventus) şi Genaro Gattuso (AC Milan) în trucarea partidelor pentru pariuri. Interceptarea telefonică a rămas fără urmări.
Foto: EPA

Urmărește-ne pe Google News