La puţin timp după ce a devenit campioană mondială pe zgură, la junioare, câştigând turneul de la Roland Garros, în 2009, Simona Halep a lucrat cu Firicel Tomai, cel care l-a lansat în tenisul mare şi pe Victor Hănescu. Cei doi au colaborat până în martie 2013.
“Nu mă miră ascensiunea Simonei. Eu am spus de mult că poate ajunge numărul unu mondial. Evoluţiile ei din ultimul timp sunt pozitive. Atunci când o pregăteam, Simona m-a impresionat nu atât prin puterea ei de muncă, ci prin ambiţia ei. Îşi dorea foarte mult să reuşească, să urce în clasament”.
Ultimul an a fost unul infernal
Tomai e de părere că “ascensiunea ei a fost favorizată şi de faptul că ne aflăm într-o perioadă de tranziţie în tenisul internaţional. Şi la fete, dar şi la masculin. Surorile Williams, de pildă, sunt aproape de retragere. Şi mai sunt şi alte jucătoare de top în această postură. De aceea, Simona are o şansă formidabilă, fiind foarte tânără. Şi până acum a profitat de această situaţie”, ne-a declarat Firicel Tomai.
Antrenorul originar din Baia Mare are şi câteva posibile explicaţii pentru inconstanţa Simonei Halep, care după ce joacă foarte bine timp de o săptămână acuză probleme de sănătate în următoarea:
“Ea este mai scundă decât majoritatea adversarelor sale din Top 20, de pildă. Pentru a compensa, în timpul meciurilor depune mai mult efort pe teren. De asemenea, are şi o anume fragilitate musculară pe anumite segmente. Plus că şi calendarul este aglomerat. Când pierzi în primul tur nu oboseşti. Ea a jucat însă şi foarte mult în ultimul an”, a concluzionat Tomai.

Urmărește-ne pe Google News