ACTUALIZARE 31 octombrie: Sportivei Simona Halep îi va fi conferit titlul de cetățean de onoare al Capitalei, conform unui proiect de hotărâre adoptat, marți, de Consiliul General al Municipiului București.

Consilierii municipali PNL au explicat în expunerea de motive atașată primului proiect că, în ultima perioadă, performanțele sportivilor români sunt din ce în ce mai rare pe plan internațional.

„Lipsa de implicare și susținere a autorităților, atât centrale, cât și locale, în dezvoltarea și întreținerea bazelor sportive, în finanțarea și funcționarea cluburilor sportive pentru copii și juniori și în atragerea tinerei generații către sport a condus la reducerea masivă a practicării sportului de către copii, cu consecințe în reducerea ariei de selecție pentru sportul românesc de performanță.

În acest context, performanța Simonei Halep de a ajunge numărul 1 în clasamentul Womens Tennis Association și de a ridica numele României pe locul 1 în tenisul mondial este cu atât mai importantă”, indică liberalii, citați de Agerpres.

Alături de Simona Halep va fi declarat cetățean de onoare al Capitalei și actorul Ion Caramitru. 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Simona Halep ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Iniţiativa aparţine unui grup de consilieri generali PNL din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Consilierii transmit, în expunerea de motive a proiectului, că, în ultima perioadă, performanţele sportivilor români sunt din ce în ce mai rare pe plan internaţional, iar lipsa de implicare şi susţinere a autorităţilor în dezvoltarea şi întreţinerea bazelor sportive, în finanţarea şi funcţionarea cluburilor sportive pentru copii şi juniori şi în atragerea tinerei generaţii către sport, a condus la reducerea masivă a practicării sportului de către copii.

„În acest context, performanţa Simonei Halep de a ajunge nr. 1 în clasamentul WTA şi de a ridica numele României pe locul 1 în tenisul mondial este cu atât mai importantă. Simona Halep a dovedit că, prin perseverenţă şi pasiune, poate depăşi orice obstacol în cariera sa şi a devenit model inspiraţional pentru viitoarele generaţii. Parcursul uimitor al Simonei Halep este unul unic pentru un sportiv din România şi reprezintă un model pentru sportul românesc”, se arată în proiect.

Următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va avea loc marţi, 31 octombrie.

Simona Halep ocupă locul 1 WTA

Simona Halep a urcat, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, în 7 octombrie, pe Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open, notează Mediafax.

Aflată la Turneul Campioanelor din Singapore, Simona Halep o va întâlni, vineri, pe Elina Svitolina, în jocul decisiv pentru calificarea în faza următoare a competiției.

FOTO: Vlad Chirea (Libertatea)

CITEȘTE ȘI: Zece ani fără Nicolae Dobrin. Mărturisire emoționantă a soției Gica: ”În ultima clipă de viață mi-a sărutat mâna!”

Urmărește-ne pe Google News