Astăzi, Simona Halep își serbează ziua de naștere în China, cu compresii la spate și cu medicamente antiinflamatoare. Numărul 1 mondial face tratament pentru calmarea durerile resimțite în timpul meciului pierdut, marți, cu slovaca Dominika Cibulkova, 0-6, 5-7, în turul 2 al turneului de la Wuhan.
„Mi-a fost foarte greu să joc la început, pentru că aveam spatele blocat. Știam că despre asta era vorba pentru că discutasem cu cei din echipa mea. Am stat în pat toată ziua, am încercat să fac exerciții și tratament, însă nu am avut suficient timp pentru a mă recupera. În mod normal, trebuia să mă retrag, însă nu am vrut să fac asta pentru că nu îmi place să renunț”, a declarat Halep, după cea de-a zecea înfrângere suferită în 2018, a treia consecutivă.
Accidentată duminică, la un meci de antrenament cu Petra Kvitova, Simona a făcut, pur și simplu, figurație pe teren în primul set, cedat la zero, după doar 29 de minute. De asemnea, ea a acuzat probleme și la coapsa stângă, cerând de mai multe ori intervenția fizioterapeutului, primind și analgezice pentru calmarea durerilor. Numărul 1 mondial a strâns din dinți și a reușit să echilibreze setul secundul, ajungând să servească chiar pentru câștigarea setului la 5-4.
Accidentări suferite de Simona Halep:
„Accidentare venită de nicăieri”
„Dacă am venit aici, vreau să dau totul, până la ultima speranță, până la ultima șansă. Chiar și în condițiile astea, am avut șanse în setul doi. N-am vrut să renunț. Am forțat un pic, pentru că mi s-a părut că meciul acesta, deși pierdut, e important. Am putut juca niște puncte și e un turneu mare în față. Meciul acesta îmi dă încredere că nivelul tenisului meu este foarte bun. Așa că nu-s dezamăgită. Sunt doar supărată că această accidentare a venit de nicăieri”, a spus numărul 1 mondial, cu referire la Beijing, ultimul turneu de Premier Mandatory al anului și locul unde anul trecut a urcat pentru prima dată pe locul 1 în lume.
Operație de hernie de disc amânată
Din păcate, Simona s-a obișnuit cu durerile lombare. „Mereu am probleme cu spatele, aşa că ştiu cum să-l tratez”, spune Halep. În mai 2018, în turul doi de la Madrid, Simo acuza același tip de dureri. Durerile au revenit în august, după turul de forță făcut la Montreal și Cincinnati, soldat cu două finale jucate, apoi cu retragerea de la New Haven. Cauzele sunt mai vechi. Din pricina mișcării specifice pe care o efectuează atunci când lovește cu forehandul, Simona Halep a acumulat dureri la nivelul șoldului și a fost la un pas să ajungă la cuțit. „Simona este predispusă la accidentări. Trebuia să se opereze de hernie de disc, la vârsta de 17 ani, la Berlin. A amânat-o însă”, a dezvăluit recent pentru Libertatea Firicel Tomai, care a lucrat cu Halep în perioada 2008-2013.
Și-a mișcorat sânii din cauza durerilor de spate
Simona Halep spera să scape de probleme lombare, după operația de mișcorare a sânilor făcută în 2009, când se afla pe locul 263 mondial. Liderul WTA a povestit: „Mi s-a blocat spatele și nu știam ce să fac! Am fost la doctorul Irimia, din Germania, cel care mă tratează și acum. El mi-a zis că problema e din față, nu de la spate. M-a sfătuit să-mi micșorez sânii. Eu am vrut să o fac pe loc, dar m-am temut și am amânat intervenția șase-șapte luni. Am avut nevoie și de semnăturile părinților. M-am temut, din cauză că era prima operație pe care sufeream! Mi-era frică și de anestezia totală. Dar a ieșit bine”.
Vacanță, nuntă, ședințe foto
Accidentarea Simonei suferită la Wuhan, după o lună de pauză, este întoarsă pe toate părțile. Site-ul doartenis.ro acreditează ipoteza conform căreia Halep ar fi lăsat-o mai moale cu pregătirea după US Open: „Ea a ajuns la Wuhan cu foarte puține ore de antrenament în spate, ceea ce nu îi este deloc caracteristic. A fost în vacanță, a fost la nuntă în Croația, a făcut ședințe foto, dar nu prea s-a antrenat.
Din păcate, acest lucru a lovit-o chiar la spate, pentru că mișcări pe care le poți face fără probleme atunci când ești pregătit 100% îți provoacă accidentări sau blocaje dacă le faci atunci când ești pregătit doar 50% sau 60%. De asemenea, ea a acuzat dureri la coapsa stângă atunci când era condusă cu 6-0 și 2-1, adică după maximum o jumătate de oră de meci, lucru care nu e normal să se întâmple atunci când ai o bună pregătire fizică, în primul meci al unui turneu venit după o lună de la ultimul meci oficial”.
Citește și: EXCLUSIV | Care e pasiunea secretă a lui Teszari, patronul RCS&RDS, supranumit „miliardarul fără chip” | FOTO