ACTUALIZARE 28 ianuarie. „S-a întors o nouă pagina în istoria tenisului feminin odată cu Australian Open. Dincolo de performanțele sportivilor, ca medic, mă întreb:

– sportul are de castigat daca sportivii depun maximum de efort in conditii de mediu care, in mod normal, impun restrictii angajatorilor pentru munca in aer liber? Temperaturi ridicate, umiditate, indice de confort termic …inconfortabil si pentru cei din tribune, nemai vorbind de cei din teren care depun efort maximal!

– pe ce criterii se decide sa se traga copertina si pe teren, nu doar peste tribune? La ce temperatura si pe ce criterii se decide sa se traga copertina pe teren la competitia pentru titlul la masculin, dar nu si la cea pt titlul feminin?

– cand jucatoarea care a solicitat medicul in teren este spitalizata pentru o perfuzie de rehidratare si reechilibrare electrolitica, a fost suficient oare sa i se ia tensiunea in teren? Dupa toate datele de observatie clinica: transpiratii generalizate, facies, eritem, crampe musculare- Simona parea sa faca un soc termic. Fiind jucatoarea care a petrecut cele mai multe minute in teren sub soarele de verii australiene poate ca organizatorii si WTA ar trebui sa revada criteriile de prezervare a sanatatii si performantei sportive in conditii meteo extreme. Daca sportivii dau tot ce pot pe teren, organizatorii sunt obligati sa aiba in vedere criterii general valabile din Codul Muncii!

P.s.- aceste observatii nu diminueaza aprecierile pentru performanta Carolinei Wozniaki. Sunt legate strict de conditiile in care au jucat unii competitori; si in concursul masculin Federer a cerut sa joace numai in programul de seara iar finala a fost indoor; doar ca la al 20 lea titlu de GS Federer stie exact ce poate cere organizatorilor. Si nu poate fi refuzat. Fetele pot juca insa in conditii pe care campionul AO la masculin nu le accepta?”, a notat Elena Copaciu, medic primar la Spital Universitar de Urgenţă din Capitală, pe un site de socializare.

ACTUALIZARE 28 ianuarie. ”Nu s-a întâmplat nimic. Simona a făcut o perfuzie cu magneziu, timp de 10 minute. A avut lipsă de magneziu. S-a deshidratat. Este totul perfect acum. Este în drum către România în acest moment.

Meciul de ieri a fost dramatic. Trebuie să accepți și eșecurile. A fost dezamăgită pe moment. După și-a dat seama cât de important a fost rezultatul și i-a revenit zâmbetul pe buze.

Va veni acasă și va face recuperare. Glezna nu trece fără pauză. Să vedem ce vor spune medicii după RMN. Vom vedea când va reveni”, a declarat Stere Halep pentru Antena 1.

ACTUALIZARE 28 ianuarie. Criticați pentru că au decis ca finala feminină, Simona Halep – Caroline Wozniacki, să se dispute cu acoperișul arenei deschis, fapt ce a dus după joc la internarea sportivei române pentru dezhidratare, organizatorii turneului au emis un comunicat de presă. 

„În timpul după-amiezii, indicele de temperatură și umiditate a fost la 32,5 grade Celsius și a fost atent monitorizat. La ora 6:30 PM erau 32,7 grade Celsius. Fără o reducere dramatică a temperaturii, arbitrul a decis ca acoperișul să fie tras. La ora 7:29 erau 32.5 grade Celsius, iar la 7:32, când a început meciul, temperatura era de 32.6 grade Celsius. Arbitrul a luat decizia bazându-se pe expertiza calificată a Biroului de Meteorologie și a personalului medical.

Pe baza sugestiilor și a indicilor prezentați de WBGT, arbitrul și-a exercitat puterea de decizie și a invocat temperatura extremă pentru tragerea acoperișului. În niciun alt moment al evenimentului temperatura de pe teren nu a mai atins pragul”, au notat, duminică, reprezentanții Tennis Australia.

ACTUALIZARE 28 ianuarie.  A apărut  prima informație, după externarea Simonei Halep. ”Jucătoarea română de tenis a fost externată și este într-o stare foarte bună”, a notat, duminică, postul american ESPN.

Din primele informații, Halep a fost internată din cauza problemelor cu tensiunea, acuzate în setul doi al meciului cu Wozniacki.

Efortul depus şi  pe parcursul ultimului act, care a durat două ore și 50 de minute, au pus-o la pat pe Simo. Postul american ESPN a anunțat că, după finală, Halep a ajuns la spitalul din Melbourne, unde a fost monitorizată şi tratată timp de patru ore. Dezhidratată, Simona a fost „pusă pe picioare” prin intermediul perfuziilor, astfel că duminică dimineaţă a fost externată.

În total, cu tot cu finala, Simona a stat pe teren în cele două săptămâni de la Melbourne, 7 meciuri, în total 14 ore și 20 de minute. În setul doi al finalei, Simona a acuzat o stare de amețeală și a cerut time out medical.

Simona a avut puls de efort 170 (foto, jos). Foarte bun, spun medicii sportivi, care consideră că starea de amețeală acuzată de jucătoarea noastră a fost cauzată de căldura sufocantă de la ora jocului, 32 de grade Celsius.

Imediat după meci, sportiva fusese acuzată de lipsă de fair-play. În nou context, discuțiile par niște prostii. Acuzații grave la adresa Simonei Halep după finala pierdută la Australian Open 2018. Nici Wozniacki n-a scăpat.

”Trebuie să văd RMN-ul. O să am foarte mare grijă de corpul meu. După aceea vedem. Fed Cup este în plan, dar sper să fiu bine ca să pot să joc”, a afirmat Simona Halep după finala pierdută.

Când revine Simona Halep pe teren

Deocamdată nu se cunoaște gravitatea problemei medicale la glezna stângă. Duminică, românca urma să facă un RMN în Australia.

Sportiva din Constanța va intra într-o minivacanță după turneul de la Australian Open, așa că nu va participa la turneul de la Sankt Petersburg.

De la cine se poate inspira Simona Halep pentru a reuși să câștige un titlu de Mare Șlem. Nu plânge, Simo!

Simona Halep va ajunge în țară, luni, 29 ianuarie, la aeroportul Otopeni, la ora 11:05 ”Sperăm că este bine și că va rezista fără probleme drumului spre România”, spun apropiații româncei.

Simona Halep, speculată politic. Ioana Bran, propusă ministru al Tineretului şi Sportului: ”Sacrificiul tău i-a unit pe români”.

Aflați de ce a renunțat Simona Halep la psiholog.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4


Citești și: Acuzații grave la adresa Simonei Halep după finala pierdută la Australian Open 2018. Nici Wozniacki n-a scăpat

 
 

Urmărește-ne pe Google News