Cea mai titrată gimnastă din lume a revenit pentru a treia sa Olimpiadă, după ce s-a retras din finala pe echipe la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021 din cauza „twisties”, o pierdere temporară a conştienţei spaţiale în aer.

După o pauză de doi ani şi cu ajutorul coechiperelor ei şi al unui terapeut, ea şi-a făcut o revenire glorioasă la Paris, în faţa unei mulţimi, la Arena Bercy, care a inclus celebrităţi precum Tom Cruise, Lady Gaga şi Snoop Dogg, consolidându-şi astfel statutul de unul dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile.

Sportiva de 27 de ani a demonstrat că s-a întors pentru a câştiga şi alte medalii de aur, stabilind un punct de reper în concursul de la individual compus.

Ea ocupă provizoriu primul loc în clasamentul de calificare cu un scor de 59,566, cu mai mult de trei puncte în faţa celei mai apropiate contracandidate, campioana olimpică în exerciţiu, Sunisa Lee.

Simone Biles a început concursul cu bârna, fără îndoială cel mai dificil aparat cu care să începi un concurs, primind 14,733 puncte.

La exerciţiul de la sol, care a avut câteva ezitări, a primit un punctaj de 14,600.

Biles, care a concurat cu glezna stângă bandajată, a scăpat de expresia nemulţumită după exerciţiul la sol, obținând o notă uimitoare, de 15,300, la sărituri.

Săritura Iurcenko cu două răsuciri a lui Biles este atât de dificilă, încât valoarea sa de start este cu câteva zecimi de punct mai mare decât orice altă săritură care va fi executată de gimnaste la Jocurile de la Paris.

La paralele, punctajul ei de 14,433 a lăsat-o provizoriu pe locul opt în clasament, ceea ce înseamnă că este puţin probabil să participe la finala de la paralele, deoarece mai erau trei subdiviziuni de parcurs în calificările de duminică. Doar primii opt sportivi, cu un maxim de doi pe ţară, avansează în finalele pe aparate.

„Cred că ea concurează de una singură”, a spus gimnasta britanică Ruby Evans despre Biles.

„Nu am mai avut pe nimeni ca ea până acum şi nu cred că vom mai avea vreodată, niciodată”, a mai spus Evans.

Urmărește-ne pe Google News