Vezi aici clasamentul final al grupei F!

Acuzată de preşedintele Ligii Nordului, Umberto Bossi, că ”a cumpărat partida cu Slovacia”, Italia a început tare ultimul meci din grupă, dar Di Natale (1) a ratat pe puţin ţinta. După replica slovacilor prin Hamsik (6), partida s-a ”stins” brusc. Conştienţi că ar putea obţine calificare chiar şi cu ”simplă” o remiză, elevii lui Marcello Lippi au încercat să fragmenteze cât mai mult jocul şi să ţină de rezultat. N-au reuşit, Vittek (23) dând lovitura, după o gravă greşeală a lui De Rossi.

Era al treilea gol încasat de italieni la acest Mondial din tot atâtea şuturi pe poartă! Mai mult, Strba (33) şi Kucka (45+1) puteau înfige încă o dată cuţitul în spatele unui adversar dezorientat, însă Marchetti a intervenit eficient, în prima fază, iar balonul a ocolit pe puţin poarta, în cea de-a doua.

După pauză, ”Squadra Azzurra“ a schimbat liniile, Quagliarella şi Maggio intrând în locul lui Gattuso, respectiv Criscito. În disperare de cauză, în minutul 55, antrenorul Lippi a făcut toate schimbările, aruncându-l în luptă şi pe Pirlo, deşi jucătorul de la Milan nu era complet refăcut. Di Natale (56, 62) şi Quagliarella (69), când Skrtel a scos după linia porţii, au dat emoţii slovacilor, pentru ca, pe contre, Vittek (73) să arunce Italia în disperare, marcând din faţa porţii. Finalul a fost de infarct.

Di Natale (81) a redus din handicap, Quagliarella (83) a marcat, dar arbitrul n-a validat golul, în schimb a punctat pentru 3-1 ”rezerva” Kopunek (89). Quagliarella (90+2) a mai dat de doi lei speranţe ”macaronarilor”, dar Pepe (90+4) a ratat o ocazie monumentală şi totul s-a sfârşit.

Campiona mondială en-titre a părăsit competiţia, în timp ce Slovacia, o debutantă la un turneu final, s-a calificat en-fanfare în ”optimi”. Franţa şi Italia, echipele cu care am remizat ”eroic” la Euro 2008, au fost eliminate de pe ultimul loc din grupă. Franţa şi Serbia, care ne-au eliminat din drumul spre Mondial, sunt şi ele acasă. Hai România.

Urmărește-ne pe Google News