„Îmi este dor de fanii mei şi de prietenii din toată lumea, îmi e dor să lovesc mingea, îmi e dor de tot. Tenisul a însemnat viaţa mea timp de 15 ani”, a declarat Kleybanova, într-o scrisoare publică.

Reprezentanţii WTA au adăugat că Alisa Kleybanova este foarte „puternică şi optimistă” şi i-au urat o refacere „totală şi rapidă”.

Iată emoţionanta scrisoare a Alisei Kleybanova, în întregime:

„Bună tuturor :)

Este ziua mea astăzi şi vreau să vă mulţumesc pentru mesajele şi urările minunate pe care mi le-aţi transmis. Nu am scris nimic până acum despre motivul pentru care nu am mai participat la turnee, şi aş vrea să fac asta acum.

Nu este o perioadă uşoară pentru mine. Sufăr de Limfomul Hodgkin, o formă de cancer. Urmez un tratament în Italia şi deocamdată merge bine, dar e nevoie de multă răbdare şi de mult timp. Trebuie să fiu puternică şi pozitivă pentru a trece prin asta. Mai am de urmat acest tratament pentru alte câteva luni. Veştile bune sunt însă că, dacă mă voi simţi bine după ce voi termina tratamentul, există şanse să pot juca din nou tenis. Nu este nimic sigur, dar şansele sunt o mare speranţă pentru mine şi mă ajută să fiu optimistă şi să mă concentrez asupra vindecării mele, în fiecare zi! Îmi este dor să joc – mi-e dor de fanii mei, de prietenii mei din toată lumea, îmi e dor să lovesc mingea, mi-e dor de tot. Tenisul a fost viaţa mea timp de 15 ani.

Sunt câteva motive pentru care urmez tratamentul în Italia. În primul rând, aici mă antrenez şi am mulţi prieteni apropiaţi aici, aşa că este ca o a doua casă pentru mine. În al doilea rând, spitalul din Perugia este unul dintre cele mai bune din această ţară, fiind specializat pe această problemă iar doctorii fac tot ce este mai bine pentru mine. Este locul perfect pentru mine, tot ce am în jurul meu mă face să mă simt ca acasă.

Sunt o persoană puternică. Am mai arătat asta până acum. Evident, ce mi se întâmplă acum este diferit de orice altceva am mai experimentat, dar după această perioadă sunt sigură viaţa mea va fi şi mai bună decât înainte. Este cea mai dificilă perioadă din viaţa mea de până acum şi sper să rămână pentru totdeauna cea mai dificilă perioadă din viaţa mea. Sunt sigură că voi putea trece peste asta – este doar o chestiune de răbdare şi timp şi cred că am suficient din ambele!

Sigur că, deşi sunt în tratament, sper că mă voi distra de ziua mea astăzi :) Sunt foarte fericită că sunt cu familia mea, cu prietenii mei cei mai buni şi cei mai importanţi oameni pentru mine. Sunt aici în fiecare zi, săptămână şi lună, ajutându-mă cu orice şi acordându-mi tot sprijinul lor.

Am vrut să vă scriu toate astea pentru că a trecut o perioadă lungă şi mi-e dor de voi toţi…Nu voi participa la turnee o perioadă, dar sper din tot sufletul să vă văd din nou în curând :)

Alisa”

Urmărește-ne pe Google News