Stephen Keshi a fost fundașul central al probabil celei mai bune echipe din Africa, formația Nigeriei participantă la Campionatul Mondial din SUA 1994. Keshi le este cunoscut și microbiștilor din România, el evoluând la Anderlecht în perioada 1987-1991, timp în care a evoluat în echipa din Bruxelles când a eliminat-o pe Dinamo din semifinalele Cupei UEFA, în primăvara anului 1990, dar și în toamna aceluiași an, când Anderlecht a eliminat-o din Cupa UEFA pe Petrolul Ploiești.

Familia Keshi a mai trecut printr-o dramă teribilă în decembrie 2015, când Kate, soția lui Stephen timp de 33 de ani, a murit după ce a pierdut lupta cu cancerul.

Stephen Keshi a jucat 64 de meciuri și a marcat 9 goluri pentru naționala Nigeriei. Era supranumit „Big Boss”, fiindcă era un fundaș central ca o stâncă, de care nu se prea trecea.

Stephen Keshi a fost și un foarte bun antrenor. El este singurul african care a calificat două naționale de pe Continentul Negru la Campionatul Mondial, pe Togo, în 2006, și pe Nigeria, în 2014. În plus, el a cucerit Cupa Africii pe Națiuni cu Nigeria, în 2013. Keshi este al cincilea mare nume din acea splendidă echipă a Nigeriei din 1994 care a murit, după atacantul Rashidi Yekini, mijlocașul Thompson Oliha, fundașul Uche Okafor și portarul Wilfred Agbonavbare.

Stephen Keshi EPA/SHAWN THEW EDITORIAL USE ONLY

Urmărește-ne pe Google News