Studiul a fost realizat în perioada 26-30 martie, pe 1.160 de respondenţi cu vârsta mai mare de 18 ani, iar marja sa de eroare este de 2,95%, a informat Agerpres.
Circa 36% dintre respondenţi obişnuiau să meargă pe stadion înaintea întreruperii competiţiilor din cauza pandemiei şi numai 15% asistau la meciuri de fotbal de mai multe ori pe durata unei luni.
19% dintre români regretă faptul că nu mai pot merge pe stadioane în această perioadă.
Mulţi români, 66%, obişnuiau să urmărească la televizor competiţii de fotbal interne şi internaţionale înaintea întreruperii cauzate de COVID-19.
Circa 64% dintre cei chestionaţi consideră că situaţia generată de pandemia de COVID-19 va influenţa performanţa din fotbalul profesionist din România, însă, paradoxal, 85% cred în şansele de calificare ale naţionalei României la Euro 2020 în urma meciurilor de baraj cu Islanda şi Bulgaria/ Ungaria.
Ce cred românii că ar trebui să facă Guvernul
O mare parte dintre români, 71%, consideră că Guvernul ar trebui să se implice în sprijinirea sportului pentru a compensa pierderile financiare cauzate de întreruperea competiţiilor.
Mai puţin de o treime din cei chestionaţi (29%) obişnuiau, înaintea răspândirii virusului SARS-CoV2, să practice în mod regulat sport, iar dintre aceştia, 38% jucau fotbal. Trei sferturi (76%) dintre românii care jucau fotbal cel puţin o dată pe săptămână spun că le lipseşte această activitate pe perioada restricţiilor impuse de autorităţi.
Un procent destul de redus de români a declarat că joacă fotbal online sau pe console de jocuri, 13%.
Campionatul Ligii I, suspendat pe perioada stării de urgenţă din cauza pandemiei, ar putea fi reluat pe 2 sau 7 iunie, cluburile, conducerea LPF şi deţinătorul drepturilor TV convenind într-o videoconferinţă, luni, că acestea ar fi datele ideale pentru a se putea disputa toate meciurile rămase din play-off şi play-out.