Sorana Cîrstea 28 de ani, 51 WTA, a anunțat luni, după debutul cu succes la ediția din 2018 a Wimbledon, startul colaborării cu cvadrupla campioană de Mare Șlem Kin Clijsters.

”Lucrez cu Kim Clijsters și cu Carl Maes, fostul ei antrenor. Lucrez de luni, de o săptămână, de când am venit aici. Sunt extraordinar de încântată. Kim a fost idolul meu și în momentul în care mi-am pus problema de antrenor, ea a fost prima mea opțiune, primul meu gând. Mă bucur enorm că s-a putut concretiza și sunt extraordinar de încântată să o am alături pe teren, să mă uit la ea în momentele importante și să văd cum mă încurajează. Înseamnă enorm pentru mine și, în momentul de față, sunt foarte încântată pentru viitor.

E incredibil să pot să lucrez cu idolul meu! Atât ea, cât și Carl au o experiență, pff… cum rar găsești! E fost numărul 1, campioană de Grand Slam-uri și știe ce simt acolo. Plus că e o persoană incredibilă, ăsta e un alt motiv pentru care mi-am dorit-o. Este extraordinar de modestă și la locul ei, o campioană în adevăratul sens al cuvântului. Mi-am dorit foarte mult această colaborare și sunt foarte fericită că s-a putut să se urnească lucrurile”, a declarat Sorana pentru treizecizero.

Kim Clijsters, care a câștigat la US Open (2005, 2009 și 2010) și la Australian Open (2011), deține o academie de tenis în orașul Bree, Belgia. Recunoscută drept una dintre cele mai spectaculoase jucătoare din istoria modernă, Kim nu a pregătit oficial niciun jucător după retragere, oferind însă sfaturi prețioase celor care aleg să se pregătească la baza ei. Printre numele importante se numără Elise Mertens și Yanina Wickmayer.

Rivalitate de la distanță cu Simona Halep

Sorana Cîrstea a renunțat la colaborarea cu Marius Comănescu, pentru a o coopta pe Kim Clijsters. Până la Comănescu, Sorana a schimbat mulți antrenori. Cu nervi greu de stăpânit, sportiva din Târgoviște a avut mari probleme cu cei care au sfătuit-o de pe margine. Pe Victor Ioniță, care s-a aflat și în staff-ul Simonei Halep, l-ar fi altoit. ”L-a bătut cu prosopul”, povestește un ”insider” din tenis. Alegerea fostei campioane Kim Clijsters este interesantă. Clijsters, fost lider mondial, a avut-o rivală, în carieră, pe o altă belgiancă, Justine Henin, cea care este idolul Simonei Halep. Așadar, rivalitatea Cîrstea – Halep se vede și în alegerea staff-ului tehnic, iar Clijsters este, din punct de vedere al CV-ului avut ca sportivă, cel mai sonor nume care antrenează o jucătoare de tenis din România.

SFATURILE OFERITE  DE KIM ÎNTR-UN VIDEO POSTAT PE PAGINA EI:

„Sunt Kim Clijsters, iar acestea sunt cele trei sfaturi de reținut pentru antrenamente:
Primul – Bucură-te întotdeauna de ceea ce faci.
Al doilea – Muncește din răsputeri, întotdeauna să muncești mult.
Al treilea – Fii disciplinat, asta chiar e o regulă importantă.”

 

 

Urmărește-ne pe Google News