Reporterul Libertăţii a întâlnit-o pe doamna Elena Ştefan în holul hotelului “Aurelius – Împăratul Romanilor” din Poiana Braşov, aşteptând cuminte ieşirea soţului din şedinţa Colegiului Director al PDL.

Dialogul cu cea care de 34 de ani împarte bunele şi relele vieţii cu preşedintele de onoare al clubului Ceahlăul Piatra Neamţ a virat inevitabil către sport. “Fotbalul a pus stăpânire pe familia noastră. Când Ceahlăul pierde, e supărare mare în casă. Durează ceva până ne revenim”, mărturiseşte soţia celui care este şi primar al municipiului din Moldova.

“Înainte, mergeam mai des la meciuri. Stăteam la tribuna oficială şi vedeam cum Gheorghe se agita pe banca de rezerve”, continuă domna Elena, căreia îi mai plac gimnastica şi patinajul artistic. Nu poate spune cu siguranţă dacă soţul ei a aranjat sau nu unele meciuri, dar înclină să răspundă mai degrabă negativ: “Nu ştiu dacă a făcut aşa ceva, dar eu îl cunosc ca pe un om corect şi cred că a încercat să fie la fel şi în fotbal”.

Când vine vorba de “Pinalti”, Elena Ştefan spune că porecla soţului a deranjat-o doar la început. “Iniţial, nu mi-a căzut bine, dar cu timpul ne-am obişnuit şi acum chiar mă amuză”, recunoaşte doamna Elena.

Acasă e foarte calm

În lumea fotbalului, Gheorghe Ştefan este cunoscut drept o persoană colerică, care ţipă şi aleargă după arbitri, dar printre ai lui se manifestă cu totul altfel.

“Soţul meu este foarte liniştit acasă. Familia este numărul unu pentru el”, ne-a declarat doamna Elena.

Soţii Ştefan au fost prezenţi la toate turneele finale mondiale Şi europene care s-au disputat începând din 1990. Cei doi au împreună doi copii: Georgiana (33 de ani), absolventă de Drept, şi Gabriel (29 de ani), absolvent de Politehnică.

Urmărește-ne pe Google News