Juniorul de 19 ani a trecut prin momente de groază în timpul meciului cu Sepsi Sf. Gheorghe, disputat marți, în etapa a 10-a din cadrul play-out-ului Ligii 1.
Haruţ a rămas inert pe teren, după ce s-a ciocnit cap în cap, violent, cu Benjamin Kuku, la un duel pentru balon la mijlocul terenului. Haruț a părăsit stadionul cu ambulanţa, cu guler cervical la gât, după ce a primit îngrijiri medicale pe teren timp de câteva minute.
Denis Haruț a fost însoțit la Spitalul Județean din Brașov de președintele clubului ACS Poli Timișoara, Radu Birlică.
”A fost o accidentare groaznică. Putea fi o tragedie. Denis a fost comoționat câteva secunde, dar acum este în regulă. Azi s-a plimbat puțin. Intervenția medicilor de pe ambulanță a fost extrem de promptă, iar cei de la Sepsi ne-au ajutat enorm. Noi n-am avut medic la Sfântu Gheorghe. Nu l-am luat. Le mulțumesc tuturor pe această cale.
Raț, Străuț și Vieira au fost primii care l-au ajutat pe Denis să nu-și înghită limba. A plecat conștient de la stadion. La Brașov a fost, de asemenea, foarte bine tratat. Imediat i-au făcut un tomograf. Joi, înainte să-l externeze îi mai fac unul. Va lua o pauză circa două săptămâni”, a declarat Radu Birlică, pentru Libertatea.
Fotbal din clasa I
Denis Haruț, singur la părinți, a început să practice fotbalul din clasa I. ”Într-o zi, la școală, a venit un antrenor de la LPS, domnul Velcotă, și a împărțit pliante pentru o selecție la grupa de ‘99. Eram în clasa I pe atunci. M-am dus acasă și am spus: mama, tata, vreau să merg la fotbal! Ei ce să spună: da, sigur, cum să nu. Am ajuns cel dintâi la probe. Am jucat un joc între noi, mai multe echipe, și am fost ales primul pe listă”, a povestit Haruț, pentru Cronica Viola.
Fracturi la mână și la picior
Puștiul a fost și portar o vreme, dar s-a reprofilat după ce a suferit o fisură la mâna dreaptă. Haruț a mai fost accidentat, dar niciodată atât de grav: ”Pe lângă fisură, am avut mâna ruptă. Eram la domnul Vlaicu și jucam în sală, mai mici fiind. Într-un contact cu Dragomir am alunecat și am suferit o fractură cu deplasare. Am stat patru luni cu mâna în ghips, cu tijă, după care a fost nevoie de încă trei luni de recuperare. Ulterior am mai avut la domnul Foale glezna deplasată, tot de la un contact în timpul jocului. Am primit o contră cu talpa, culmea, tot într-un meci între noi, ‘98 contra ‘99”.
Haruţ, în 2016: ”Tot timpul mă gândesc că poate să se întâmple ceva”
Teama de accidentări l-a marcat. ”Sincer, tot timpul mă gândesc că poate să se întâmple ceva. Mă întreb ce fac dacă nu am şcoală, dacă nu pot să fac altceva. Din acest motiv încerc să le ţin în balanţă, să fiu prezent şi la scoală, şi la fotbal. Până acum n-am venit degeaba”, spunea Haruț în 2016.
Haruț a fost ajutat de antrenori să scape de frica duelurilor cu adversarii: ”După ce mi-am revenit, domnul Vlaicu nici nu îi lăsa pe colegi să intre la mine în antrenamente. Când aveam mingea, eram doar eu singur, mă proteja”.