Accidentul mortal s-a produs în apropiere de Salem, unde cei doi frați șe născuseră, „cu câteva ore înainte de un important eveniment de familie”.

Potrivit unei postări de pe un site de nunți popular, Gaudreau și fratele lui ar fi trebuit să participe azi la nunta lui Katie, sora lor, în Philadelphia.

Într-un comunicat de presă, clubul Columbus Blue Jackets a precizat că „suntem șocați și devastați de această tragedie de neimaginat. Johnny nu a fost doar un mare jucător de hochei, ci, și mai semnificativ, un soț, tată, fiu, frate și prieten iubitor. Transmitem sincere condoleanțe soției sale, Meredith, copiilor săi, Noa și Johnny, părinților săi, familiei și prietenilor lor. A jucat hochei cu mare bucurie, ceea ce a fost simțit de toți cei care l-au văzut pe gheață, cu o dragoste autentică pentru sport”.

Johnny Gaudreau sosise la Columbus de la Calgary Flames, în 2022. A semna un contract pe șapte ani, în valoare de 68,25 milioane de dolari.

În cariera sa, Johnny Gaudreau a jucat de 805 ori în NHL (254 de goluri și 522 de pase decisive). A participat la 5 Mondiale de seniori. În total, are 43 de meciuri, 15 goluri și 32 de assist-uri pentru SUA.

Johnny Gaudreau (în albastru), la CM 2019 din Slovacia.

Matt, fratele său, care a decedat alături de Johnny, nu a jucat în NHL. S-a retras în 2022, din cauza unei accidentări, și devenise antrenor.

Moartea lui Johnny Gaudreau are loc la trei ani după ce portarul Matiss Kivlenieks a murit într-un incendiu cauzat de un foc de artificii, în Novi, Michigan, la casa lui Manny Legace, fostul antrenor de portari al echipei.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News