Statuia va fi din bronz și va fi amplasată pe esplanada arenei ”Ion Oblemenco” din Craiova.

”Eu, împreună cu Lorena Balaci, ne gândim la mai multe soluţii, pentru ca la anu să realizăm o statuie în bronz a lui Ilie Balaci, care să fie amplasată pe esplanada stadionului”, a declarat Genoiu, în cadrul galei ”Ilie Balaci” , eveniment care a avut loc joi seara, la Filarmonia ”Oltenia” din Craiova.

Edilul șef din Craiova a adăugat: ”Arena din Craiova, împreună cu stadionul de atletism care va fi inaugurat la finalul lunii aprilie vor realiza cea mai mare şi mai spectaculoasă bază sportivă din România. Până la sfârşitul anului ne dorim ca această statuie să fie inaugurată”.

La rândul ei, Lorena Balaci, fiica cea mare a fostului fotbalist, a precizat: ”S-a făcut deja proiectul, aşteptăm cele mai reuşite schiţe. Noi, familia, adică eu, mama şi Liana, ne-am dori o statuie în genul celei a lui John Lennon de pe aeroportul din Liverpool. Ne dorim o statuie vie, fără soclu, pentru ca oamenii să se poată fotografia lângă ea”.

Stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova / FOTO: Hepta

Plecat mult prea repede la cer, pe 21 octombrie 2018, la 62 de ani, în urma unui infarct miocardic, Ilie Balaci a fost considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști români din istorie.

Cel supranumit ”Minunea blondă” a fost desemnat de două ori Fotbalistul Anului în România (1981 și 1982).

Cu Universitatea Craiova, echipa sa de suflet, Ilie Balaci a câștigat trei titluri și patru Cupe ale României.

Urmărește-ne pe Google News