Există toate elementele ca vânzarea Stelei către omul de afaceri israelian Shon Mekyten să fi fost doar un tertip al şefului din Ghencea, Gigi Becali, de a deturna atenţia fanilor de la perioada dificilă pe care o traversează în acest moment vicecampioana României, egala Vasluiului, 1-1, în prima etapă a returului.

Ceea ce părea un vis frumos pentru suporterii Stelei, plecarea lui Gigi Becali din Ghencea, s-a dovedit în final o cacealma veritabilă. Becali a cerut o sumă fabuloasă pentru a ceda clubul, 80 milioane euro, apoi era dispus să dea 50% din activele “roş-albaştrilor” pentru 30 de milioane de euro. Suma este una ridicol de mică dacă ţinem cont că într-un sezon financiar reuşit, cu participare în Liga Campionilor, steliştii strâng de la UEFA, din sponsorizări, vânzarea biletelor şi a materialelor promoţionale, plus banii din transmisii tv – un buget în jurul a 20 de milioane de euro.

«S-au panicat cu toţii!»

“E un mare câştig pentru mine faptul că doar am anunţat că s-ar putea să vând Steaua şi imediat s-au panicat toţi, realizând că fără mine e greu la echipă. M-au sunat mulţi, mi-au dat mesaje şi m-au implorat să nu vând echipa. Am vrut să le dau o palmă celor care mi-au terfelit imaginea. DNAului, celor care mi-au pus sechestru pe avere, celor care mă hărţuiesc prin tribunale. Am vrut să le arăt că pot să negociez şi să cer pe un produs al meu 80 de milioane. Cine mai poate să facă asta în România?”, a spus Becali.

«Steaua are probleme cu banii»

Nati Meir (foto), cel care l-a însoţit pe Shon Mekyten la tratativele cu Gigi Becali, a spus că, în acest moment, Steaua nu stă tocmai pe roz cu finanţele. “Ne-a zis că dacă nu se realizează afacerea de vânzare, măcar să intrăm în acţionariat cu 50 la sută şi să-i dăm 25-30 de milioane, că acum are mari probleme cu banii la Steaua”, a precizat Meir. Răspunsul patronului Stelei a venit prompt: “Când am spus că avem probleme cu lichidităţile, m-am referit la mine, că nu am acum nimic în bancă, dar Steaua are în cont 5 milioane!”.

fotografii: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News