Mâine se vor împlini fix zece ani fără o lună de la ultimul “derby etern” înaintea căruia combatantele se situau pe primele două locuri ale Ligii 1. Pe 20 septembrie 2006, în etapa a 8-a, liderul Dinamo a primit vizita urmăritoarei și campioanei en-titre Steaua, pe care a învins-o cu 1-0 grație golului fabulos reușit în minutul 90+1 de Dennis Șerban.

19 puncte a fost diferența maximă între Steaua și Dinamo în clasament, în ultimii zece ani, înaintea unui derby (2014-15, etapa 29)

Acesta a preluat mingea din marginea careului mare, a trecut de mai mulți adversari și l-a învins pe Carlos, portarul roș-albaștrilor. “Am avut și ceva noroc, pentru că mingea a rămas la mine după două contre”, a explicat, modest, eroul dinamoviștilor. Nota bene, Steaua era pe cai mari, dovadă că tocmai câștigase cu 4-1 pe terenul lui Dinamo Kiev, ultima victorie obținută în grupele Ligii Campionilor. E drept, nici forma “câinilor” nu era rea, ei impunându-se cu 4-3 pe terenul lui Xhanti Skoda, în Cupa UEFA.

Duelul din 2006 a fost foarte tensionat

Tensiunea și-a pus amprenta pe derby, dovadă că forțele de ordine au intervenit brutal împotriva fanilor, iar steliștii au terminat meciul cu doi jucători eliminați. La sfârșitul acelui sezon, Dinamo avea să câștige ultimul titlu de campioană a României, “câinii” reușind un parcurs de senzație, cireșele de pe tort fiind cele patru victorii din tot atâtea posibile bifate în fața marilor rivale din București (Steaua și Rapid).

“Titlul nostru este mai mult decât meritat”, avea să concluzioneze Mircea Rednic, antrenorul “câinilor”. De atunci, însă, dinamoviștii au trebuit să înghită în sec și să asiste neputincioși la trei triumfuri steliste în Liga 1.

Dinamo-Steaua 1-0 (20 septembrie 2006)

A marcat: D. Șerban (90+1)

Dinamo: Gaev – Blay, Moți, Șt. Radu, Pulhac – Mărgăritescu – Ze Kalanga (70 Ad. Cristea), Tameș (46 Ganea), C. Munteanu – Niculescu (80 D. Șerban), Dănciulescu. Antrenor: Mircea Rednic

Steaua: Carlos – Saban, D. Goian, Ghionea, P. Marin (55 V. Badea) – Oprița (75 S. Stancu), Lovin (85 Ov. Petre), Boștină, Nicoliță – Dică, Thereau. Antrenor: Cosmin Olăroiu

Arbitru: Sorin Corpodean

Cartonașe roșii: Thereau (35), Nicoliță (86)

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

(16 august, ora 10.14). Steaua a anunțat ca a pus în vânzare online biletele pentru derby-ul cu Dinamo, contând pentru etapa a 5-a a Ligii 1, care se va disputa sâmbătă, pe Arena Națională, începând cu ora 21.00. Tichetele sunt disponibile pe site-ul www.biletesteaua.ro.

Prețurile biletelor la derby-ul Steaua-Dinamo sunt următoarele:

Peluză – inel 1 – 15 lei
Tribuna 2 – inel 1 – periferic – 40 lei
Tribuna 2 – inel 1 – central – 75 lei
VIP 3 – 50 LEI
VIP 1 – 150 lei

Dinamo este liderul Ligii 1, cu 10 puncte, iar Steaua ocupă poziția a doua, cu 9 puncte, dar cu un meci mai puțin disputat. Ambele formații sunt neînvinse în actuala ediție a campionatului. 

FOTO: Gabriel Pătruț

Urmărește-ne pe Google News