DINAMO – STEAUA 3-1
Au marcat: Hanca (37 penalty), Nedelcearu (45+5), Nemec (58) / Boldrin (4 penalty)
Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Maric, Filip – Busuladzici – Hanca (66 Mahanglu), Nistor, Rotariu, Lazăr (85 Ceccarelli) – Nemec (76 Gnohere). Antrenor: Ioan Andone
Rezerve: Brănescu – M. Popescu, Gnohere, D. Popa, Mahlangu, Vl. Olteanu, Ceccarelli
Steaua: Niță – Ov. Popescu, Tamaș, Toșca, Momcilovici – Muniru (33 Pintilii), Bourceanu (53 Jakolis) – Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovici. Antrenor: Laurențiu Reghecampf
Rezerve: Stăncioiu – Pintilii, Vîlceanu, Jakolis, Achim, Moke, Enache
Arbitru: Ovidiu Hațegan
Final de meci. Dinamo câștigă meritat un derby pe care îl începuse în genunchi.
Minutul 82: Penedo se opune miraculos la un șut din apropiere al lui Boldrin.
Minutul 73: ocazie mare pentru Dinamo. Vali Lazăr scapă pe flancul stâng și trage la colțul lung, dar Nițp evită golul cu piciorul.
Minutul 58: goooool Dinamo! Tamaș încearcă să protejeze mingea, pentru ca aceasta să fie degajată de Niță, dar Nemec este atent, le fură obiectul muncii și înscrie în poarta goală.
Minutul 55: au trecut zece minute din partea a doua, dar Steaua nu reușește să se apropie periculos de poarta lui Dinamo.
A început repriza secundă. Nici o schimbare în cele două tabere, față de prima parte a meciului.
Pauză. Destul de mulți nervi și prea puțin fotbal în prima repriză. Steaua a deschis scorul din nimic, Dinamo a trecut la conducere pe tabelă tot din nimic.
Minutul 45+5: Gooool Dinamo! Nedelcearu înscrie cu un șut din întoarcere, după o pasă a lui Hanca.
Minutul 37: Gooool Dinamo! Hanca înscrie din penalty, chiar dacă Niță a fost pe minge.
Minutul 36: penalty pentru Dinamo! Busuladzici este tras subtil de tricou de Pintilii, care a intrat pe teren cu trei minute mai devreme.
Minutul 30: Dinamo încearcă să creeze acțiuni periculoase la poarta lui Niță pe flancul stâng, dar fără succes. Vali Lazăr este izolat în avanposturi, iar când dă impresia că s-a înscris pe un culoar bun spre poarta Stelei, pasă decisivă nu vine sau întârzie.
Minutul 20: Adi Popa centrează periculos în careul lui Dinamo, dar nici un coleg nu poate fructifica situația. Steaua este mai periculoasă, “câinii” nu leagă mare lucru.
Minutul 10: Dinamo nu a depășit șocul provocat de golul încasat atât de devreme. Gazdele acestei partide sunt vizibil deranjate de pressingul avansat făcut de Steaua.
Minutul 4: Goooool Steaua! Boldrin înscrie din penalty. Lovitura a fost întârziată din cauza petardelor aruncate de fanii lui Dinamo.
Minutul 1: Penalty pentru Steaua! În secunda 9 a partidei, Penedo îl faultează pe De Amorim și arbitrul Ovidiu Hațegan nu ezită să arate punctul cu var.
Startul meciului este întârziat pentru ca galeria lui Dinamo să-și poată prezenta coregrafia. Cu nocturna stinsă, pe fundalul unei scene și pe muzica care amintește de emisiunea de televiziune “Telecinemateca”, spectatorii prezenți la stadion și (mai greu) telespectatorii au putut vedea imagini din istoria clubului și fotbaliști legendari ai grupării alb-roșii. După căderea cortinei, a apărut o coregfafie 3D însoțită de mesajul ”De mână cu cei mici, redăm culoarea vieții”.
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Suporterii Stelei din Peluza Sud, cei care consideră că gruparea patronată de Gigi Becali nu este continuatoarea echipei care în 1986 câștiga Cupa Campionilor Europeni, i-au ironizat pe fanii lui Dinamo. Aceștia s-ar face vinovați de ignoranță, întrucât consideră că FCSB este tot una cu Steaua.
“Azi, avem din nou ocazia, din păcate, să asistăm la un nou episod din seria frustrărilor fără limite ale, fără nicio urmă de îndoială, celor mai slabi rivali pe care îi avem. Mentalitatea acestora, atât de mult invocată lipseşte cu desăvârşire, fapt confirmat de această bucurie exacerbată produsă de un meci jucat împotriva unei echipe fără nume, înfiinţată de nici 2 ani, pe care majoritatea, compusă din ignoranţi, frustraţi, rău-intenţionaţi, prost informaţi, o consideră STEAUA. Treziţi-vă, STEAUA, echipa care v-a produs atâtea coşmaruri, nu mai există! Nu ne mai miră nimic, aşa se întâmplă când toată viaţa ta a gravitat în jurul unui singur nume: STEAUA”, se arată în postarea de contul de Facebook al Peluzei Sud.
Partida se dispută pe Arena Națională.
Dinamo – Steaua LIVE de la ora 20:30 AICI, AICI
Echipele probabile:
Dinamo: Brănescu – Ceccarelli, Nedelcearu, Marici, Filip – Busuladzici, Nistor, Palici – Rotariu, Gnohere, Lazăr. Antrenor: Ioan Andone
Steaua: Niţă – Ov. Popescu, Tamaş, Toşca, Momcilovici – Bourceanu, Muniru – Ad. Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovici. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Arbitru: Haţegan Ovidiu (Arad).
Asistenți: Şovre Octavian (Oradea), Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava).
Rezervă: Dumitru Robert George (Sfântu Gheorghe),
Observatori: Constantin Augustus (Râmnicu Vâlcea), Viorel Ilinca (Pitești).
Biletele pentru derby pot fi achiziționate de la casele stadionului DINAMO (Șos. Ștefan cel Mare, între orele 12:00-16:00) și de la ARENA NAȚIONALĂ (Str. Maior Coravu și Bd. Pierre de Coubertin, între orele 12:00-20:30).
Iată, mai jos, prețurile biletelor la UNICUL DERBY:
PELUZA CĂTĂLIN HÎLDAN (Inel I + Inel II): 15 lei
PELUZA CĂTĂLIN HÎLDAN (Inel III): 10 lei
TRIBUNA II EST (sectoarele 112, 113, 114, 115): 60 lei
TRIBUNA II EST (sectoarele 109, 110, 116, 117, 118): 40 lei
TRIBUNA II EST (Inel II): 35 lei
VIP 1 – TRIBUNA I VEST (sectoarele 132, 134, 136, 138, 140): 120 lei
VIP 2 – TRIBUNA I VEST (sectoarele 129, 130, 131, 141, 142, 143): 90 lei
VIP 3 – TRIBUNA I VEST (sectoarele 127, 128, 144, 145): 70 lei
TRIBUNA I VEST (Inel II): 35 lei
Palmaresul cu Dinamo gazdă:
68 jocuri – 27 victorii Dinamo – 24 remize – 17 victorii Steaua
– Întâia confruntare a avut loc pe 21 noiembrie 1948, CSCA -Dinamo 0-1, marcator Marin Apostol (minutul 42). Partida a fost condusă la centru de arbitrul Iancu Ceaureanu, aflat la singurul derby din carieră.
– Prima remiză s-a consemnat în returul stagiunii 1948-1949, pe 29 iunie, Dinamo – Steaua 3-3. Oaspeţii au condus până în minutul 70 cu 3-1 (Drăgan, Hallasz, Serfozo, respectiv Moisescu), dar Iuliu Farkaş, cu o dublă, a stabilit scorul final.
– Steliştii au reuşit primul succes abia în cel de-al cincelea meci direct, pe 6 mai 1951, CCA – Dinamo 2-1. Soarta jocului a fost decisă în prima jumătate de oră, atunci când Francisc Zavoda I (minutul 20) şi Nicolae Roman (minutul 25) l-au învins pe Iosif Fuleiter, reuşita lui Florian Ambru (minutul 53) fiind doar una de onoare.
– 1 octombrie 1951, Dinamo – CCA 6-2: CEA MAI CLARĂ VICTORIE PENTRU DINAMO! Meciul a rămas în istoria derby-ului şi ca partida cu cele mai multe goluri înscrise în Divizia A / Liga 1. În victoria “alb-roşilor” din 1951, Alexandru Ene I a marcat un hattrick, acesta fiind singurul reuşit de un dinamovist în poarta Stelei în Divizia A/Liga 1. Întâlnirea s-a disputat pe „Republicii”, în faţa a peste 30.000 de spectatori. Legat de stadioane, cele mai multe confruntări au avut loc pe fostul „23 August” (Naţional) – 52 de meciuri în campionat, în timp ce pe actuala „Naţional Arena” s-au jucat nouă partide pe prima scenă.
– 6 noiembrie 1955, Dinamo – CCA 2-1, Nicolae Tătaru I a marcat în primul minut cel mai rapid gol înscris în istoria confruntarilor dintre cele două. Pe locul secund în acest top inedit se poziţionează şi astăzi Constantin Frăţilă, marcator în minutul 2 al jocului din 29 iunie 1961, Dinamo – CCA 2-3.
– Cele mai multe goluri marcate de stelişti în derby-urile din campionat: Gheorghe Constantin – 10, Ion Alecsandrescu – 9, Florea Voinea şi Ion Vlădoiu – 7. Pentru „Profesorul” Constantin, primele reuşite în poarta rivalei au venit pe 16 septembrie 1956, CCA – Dinamo 4-3, joc în care a a izbutit o dublă.
– 9 octombrie 1957, Dinamo – CCA 3-2, primul derby pentru Emeric Jenei, care a strâns de-a lungul timpului ca jucător şi antrenor 46 de dueluri în toate competiţiile, cifră fără egal în istoria întâlnirilor.
– Arbitrii cu cele mai multe meciuri conduse în campionat între cele două mari rivale: Aurel Bentu, Adrian Porumboiu – 8 jocuri, Ion Crăciunescu, Cristian Balaj, Alexandru Tudor – 6 partide.
– Cornel Dinu este jucătorul cu cele mai multe meciuri disputate în campionat în tricoul dinamoviştilor, 28 (32 în total). El este urmat de Ion Nunweiller III – 23 prezenţe şi Ionel Dănciulescu – 21 jocuri.
– Pentru oaspeţii din această rundă, cele mai multe prezenţe în Liga 1 le-au bifat Tudorel Stoica – 24, Vasile Zavoda – 22, Marius Lăcătuş şi Emeric Jenei – 21.
– 94 de jucători au marcat cel puţin un gol pentru Dinamo în meciurile din campionat, cele mai multe reuşite fiind izbutite de Mircea Lucescu şi Dudu Georgescu, ambii câte nouă, urmaţi de Alexandru Ene I cu opt goluri.
– 10 mai 1964, Steaua – Dinamo 4-1, triplă Cornel Pavlovici, performanţă pe care a mai reuşit-o în tricoul „roş-albastru” Jean Vlădoiu de două ori.
– Șase victorii consecutive în campionat au reuşit dinamoviştii în perioada 1970-1973, record rămas şi astăzi în picioare când facem referire la Liga 1.
– 22 octombrie 1983, Dinamo – Steaua 0-3: debut în derby pentru Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă, Helmuth Duckadam, Mircea Rednic, dar şi pentru actualul tehnician al „alb-roşilor, Ioan Andone. Acesta a evoluat ca jucător în 13 partide din campionat (plus alte șapte în Cupa României), reuşind şi două goluri (11 noiembrie 1984, Steaua – Dinamo 1-2; 22 martie 1989, Steaua – Dinamo 2-1).
– 9 septembrie 1989, Steaua – Dinamo 0-3 (Mateuţ, Timofte I, Cezar Zamfir): victoria „alb-roşilor” a oprit seria de 104 meciuri fără înfrângere înregistrată de „roş-albaştrii”, record continental. Pe băncile celor două echipe se aflau Anghel Iordănescu, respectiv Mircea Lucescu.
– 6 octombrie 1991, Dinamo – Steaua 1-0, debut cu gol pentru albanezul Demollari, primul străin prezent în eternul derby. De atunci, 45 astfel de jucători au îmbrăcat tricoul „roş-albaştrilor” şi 46 pe cel al „alb-roşilor”.
– 22 septembrie 1995, Dinamo – Steaua 1-1, etapa a 7-a: primul derby pentru Dănciulescu, cel care avea să contabilizeze 36 de prezenţe în toate competiţiile (campionat: 21 Dinamo / 8 Steaua), cele mai multe dintre toţi jucătorii care au jucat un Dinamo – Steaua. El a marcat 11 goluri în campionat (6 Steaua / 5 Dinamo) şi două în cupă (ambele Steaua). Doar Florea Voinea a mai înscris 13 goluri în toate competiţiile!
– 10 mai 1997, Steaua – Dinamo 3-1: primul derby pentru jucătorul Laurenţiu Reghecampf, cel care a strâns cinci meciuri în campionat, fără înfrângere (trei victorii – două remize).
– 4 aprilie 1998, Steaua – Dinamo 5-0: CEA MAI MARE DIFERENŢĂ înregistrată în confruntările din campionat. Dănciulescu de două ori, Iosif Rotariu, Denis Şerban şi Cristi Ciocoiu au punctat pentru echipa antrenată la vremea respectivă de Mihai Stoichiţă.
– 22 aprilie 2000, Dinamo – Steaua 3-2: succes în urma căruia gruparea din „Ştefan cel Mare” a oprit o serie de invincibilitate a Stelei de aproape nouă ani, timp în care s-au disputat 16 jocuri în campionat (opt remize) şi 19 în toate competiţiile.
– 23 martie 2003, Dinamo – Steaua 2-4: primul derby pentru antrenorul Ioan Andone pe banca „alb-roşilor”. „Fălcosul” a strâns nouă astfel de dueluri în campionat ca tehnician. Are ăn palmares trei victorii, două remize și trei înfrângeri.
– 4 noiembrie 2012: primul derby pentru antrenorul Laurenţiu Reghecampf, care este neînvins din postura de tehnician, atât în campionat (șapte jocuri – trei victorii – patru remize), cât şi în Cupa României (patru jocuri – o victorie – trei remize).
– 3 mai 2015, Dinamo – Steaua 1-3 (Elhamed / Stanciu dublă, Prepeliţă), ultima victorie din contul oaspeţilor din această rundă.
– 22 noiembrie 2015, Dinamo – Steaua 3-1 (autogol Varela, Palic, Gnohere / Stanciu): singura victorie izbutită de gruparea din „Ştefan cel Mare” în ultimele 18 derby-uri din toate competiţiile, interval în care „roş-albaştrii” au bifat nouă succese.
– Cele mai multe derby-uri disputate în campionat de actualii jucători dinamovişti: Dorin Rotariu – 10 jocuri, Steliano Filip – 8 jocuri, Valentin Lazăr, Ionuţ Nedelcearu – câte șase jocuri.
– Cele mai multe derby-uri disputate în campionat de actualii jucători stelişti: Adrian Popa – 11, Gabriel Tamaş – 9 (6 pentru Dinamo), Alexandru Bourceanu – 8, Mihai Pintilii 6.
sursa: lpf.ro