Campioana României, Steaua București, a început primul cantonament al verii. Echipa antrenată de Costel Gâlcă a ajuns de ieri la Saint Vincent, în nordul Italiei, unde va sta 12 zile şi va disputa două amicale, în compania unor formaţii elveţiene de divizie secundă.

Gâlcă și ”secunzii” săi, Laurențiu Roșu și Nicolae Dică, se acomodează deja cu noii lor elevi.

Noul tehnician stelist propune deja trecerea de la stilul de pregătire fizică a neamțului Thomas Neubert, preparatorul fizic din era Reghecampf, la stilul ”spaniol”, implementat echipei de noul om din staff ce se ocupă de mușchii jucătorilor, spaniolul Julian Jimenez. Totuși, Gâlcă a păstrat metoda ”antrenamentului suspendat”, folosind în continuare benzile TRX.

Ajunsă în ”Cizmă”, campioana României va fi privată de prezența câtorva jucători. Astfel, Arlaukis, Szukala, Tănase, Chipciu, Varela şi Cojocaru au primit câteva zile în plus de vacanţă, motivul fiind acela ca aceștia au fost convocați la echipele naţionale. Permisia lor este valabilă până joi, atunci când întreg lotul se va afla sub comanda lui Gâlcă.

Dacă Steaua are parte de un cantonament de lux în Italia (au ales un hotel de 5 stele), nu același lucru se poate spune și de rivala de-o viață, Dinamo București. După reunirea de la Săftica, ”câinii” au ajuns în cantonamentul de la Săcele (Brașov), cantonament ce se va întinde de pe 16 iunie până pe 25 iunie. Apoi, roș-albii vor efectua un al doilea stagiu de pregătire, în perioada 28 iunie – 9 iulie, în Anglia, unde vor disputa cinci meciuri de verificare. Două dintre amicale au fost deja stabilie, la 6 iulie cu Hearts of Midlothian (Scoţia) şi la 8 iulie cu Ludogoreţ Razgrad, campioana Bulgariei.

 

Urmărește-ne pe Google News