Acest eșec intră direct în topul celor mai mari rușini trăite de Steaua în Europa. „Roș-albaștrii” mai aveau trei înfrângeri cu scorul de 5-0, dar toate fuseseră înregistrate în deplasare, la Montpellier, la PSG și la Maccabi Haifa. Și la toate a avut și „argumente”. Cu Montpellier și cu Maccabi Haifa a avut câte doi eliminați. Cu Montpellier au fost trimiși la cabine Marian Popa (minutul 22) și Dan Petrescu (minutul 79), iar cu israelienii au fost eliminați Bicfalvi (minutul 37) și Valentin Iliev (minutul 64). Iar la PSG a fost poate cel mai mare blat din istoria clubului.

Acasă, Steaua pierduse de două ori la patru goluri, 1-5 cu VfB Stuttgart, și 0-4, cu Chelsea, la ambele pe banca steliștilor luând loc Laurențiu Reghecampf.

Dinamo, UTA și Brașovul au luat câte 8

Înfrângerea Stelei a fost departe de cele mai dure înfrângeri în cupele europene „reușite” de români. Dinamo a luat 8-1 de la ȚSKA Sofia în 1956, UTA a primit 8 de la Legia Varșovia în 1969 (toate într-o repriză), iar FC Brașov a încasat tot un 8-0 de la SV Hamburg.

Acasă, cele mai mari rușini trăite au fost FC Bacău – Werder Bremen 0-6, în 1991, iar Electroputere Craiova a luat tot un 0-6, de la Panathinaikos Atena, în 1992.

Steaua – Manchester City 0-5

Steaua – Chelsea 0-4

Steaua – VfB Stuttgart 1-5

Montpellier – Steaua 5-0

PSG – Steaua 5-0

Maccabi Haifa – Steaua 5-0

ȚSKA Sofia – Dinamo 8-1

FC Bacău – Werder Bremen 0-6

Electroputere – Panathinaikos 0-6

 

Urmărește-ne pe Google News