Prin rezultatele foarte bune obţinute de Steaua în preliminariile Ligii Campionilor şi de Petrolul Ploieşti, Astra Giurgiu şi Pandurii Tg. Jiu în preliminariile Europa League, România a adunat 2.250 de puncte în clasamentul coeficienţilor pe stagiunea în curs, zestre care ne transformă în liderul provizoriu al ierarhiei.
Ca să spunem adevărul până la capăt, suntem cei mai buni dintre cei slabi. De ce? Pentru că reprezentantele marilor forţe ale continentului n-au intrat încă în joc, noi depăşind doar naţiuni precum Islanda, Azerbaidjan sau Kazahstan.
Putem avea două echipe în Ligă
Acest detaliu nu diminuează însă contribuţia celor patru formaţii româneşti. Datorită lor, am urcat pe poziţia a 15-a în clasamentul coeficienţilor UEFA pe ultimele cinci sezoane, cel pe baza căruia se va stabili numărul de participante pe care fiecare ţară are dreptul să le înscrie în ediţia 2014-2015 a celor două întreceri continentale.
Iar locul ocupat în prezent este ultimul care permite înscrierea a două echipe, campioana şi vicecampioana, în turul III preliminar al Ligii Campionilor, şi a trei echipe în Europa League.

Urmărește-ne pe Google News