Libertatea: Cât de greu de face o gală K1?
Eduard Irimia: Gândiți-vă că cei de la Glory au cheltuit 50 milione de dolari, iar eu am ani la rând în care am investit tot ce-am avut, ca să fie treaba asta. Pentru mine, blestemul Superkombat este să faci gale ca și noi. Cine a încercat să facă asta, și-a dat aseama că nu e chiar așa. Galele produc pagube decât profit. Nu galele produc, nici Panaite n-a înțeles, un profit. E vorba despre muncă de ani , ca să creezi un brand, iar acel brand poate aduce investitori. Ei au crezut că dacă vor face o gală-două prin Europa, vor face profit extraordinar. În realitate, din ce se aude prin piață, nu au nici măcar acele beneficii pe care le aveau la mine. S-a ajuns la un risc doar de a demonstrat lui Irimia că ”uite, putem să facem și noi la fel”. Eu vrea să văd în următoarele șase luni – un an ce se va întâmpla. Acolo vreau să vă provocarea.

Care e riscul să faci gale?
Riscul… Gândiți-vă că eu am avut țepe! Țepe… Au fost riscuri asumate. Sunt sigur că și alții au pățit treaba asta. Am avut gală la Milano, la Torino, la Puerto Rico, gale la care promotorii locali nu și-au îndeplini obligațiile. Începând de la gala de Milano, de anul trecut, unde am avut un acord cu un teatru, care costa foarte mult, undeva la 30.000 de euro locația. Am făcut un acord de parteneriat. Ei vindau biletele, iar diferența de la 30.000 ne-o dădeau nouă. Din păcate, după gală, n-au mai văzut niciun ban. După care, la Torino, un român care era, culmea, prieten cu noi, a făcut o gală destul de scumpă, în care am pierdut împreună, iar după eveniment, la fel n-a mai răspuns la telefoane. N-a plătit nici măcar producția de televiziune și luminile. Am aflat că a rezolvat-o cu producția de televiziune, dar luminile nu le-a plătit.

La Puerto Rico, cea mai mare lovitură pe care am avut-o și n-am avut cum s-o evit. Îmi doream să ies din Europa, să ajung în continetul american. Și m-am trezit că un promotor american de box, care a apărut la televiziune cu surle și trâmbițe că face cea mai mare gală din Puerto Rico. Ne-a prezentat tot programul galei, undeva la 300.000 de dolari era bugetul galei. Cu cât ne apropiat de gală, tot evita să ne trimită biletele de avion, cazările.

Ce-am făcut… Am plecat cu două săptămâni înainte acolo, sub pretextul că vin în vacanță, să văd Puerto Rico, și când am ajuns acolo, nu exista locație plătită, cazare, avioane, nimic. În acel moment, a trebuit să sunt la agenția mea, să cumpăr bilete de avion, să plătesc cu cardul meu la hotel, televiziunea, luminile și am făcut o gală. Eu singur am făcut o gală în America! Doar din telefoane și din rețelele personale. Am salvat o gală într-o locație jalnică, era o locație de 300 de persoane, o sală de sport, de fapt, de antrenament, de kickboxing, cu 40 de grade Celsius la umbră. Moroșanu chiar a reclamat asta, la lupta cu Daniel Sam. Dar a fost o reușită. Orice poveste, asta e dinamica me de promotor, când se întâmplă ceva pozitiv și negativ, știu cum să transform totul în avantajul nostru. Am știu să învăț din lucrurile astea. Am învățat și că România e cea mai importantă pentru mine. Aici am toate resursele.

Mai vrei să ieși în Europa?
Da, vrea să ies din Europa, dar numai cu garanții. Așa cum cei de la Real Madrid sau de la Barcelona, la o discuție la o masă, vii cu o garanție în cont. Ăsta este mesajul către investitorii de nivel global. Vor să discute cu noi, să ne dea o scrisoare de garanție și facem ce vor ei, în Dubai sau în Brazilia, unde am mai făcut. Dar fără bani și fără garanție, nu mai mergem!

Ai avut oferte să vinzi produsul Superkombat?
Am avut anul trecut. A fost o poveste de film. Să nu înțeleagă lumea că suntem un fel de paria, că ne-am luat numai țepe. Lucrurile stau așa: peste tot în lume, la nivel global, sunt probleme. Clar! M-am plimbat prin toată lumea asta și oamenii încearcă să se refugieze în diverse formule. Mă duc la Hong-Kong, a New York, la Washington. De fapt, și acolo sunt aceiași oameni, care încearcă să te stoarcă de bani.

Programul complet al galei de la Mamaia:
1. Main event — Categoria grea (+96 kg): Murat Aygun (Turcia) — Cătălin Moroșanu (România)

2. meci eliminatoriu pentru titlul mondial — Categoria semigrea plus (-86 kg): Dawid Kasperski (Polonia) — Alexandru Negrea (România)

3. Super Fight — Categoria mijlocie (-71 kg): Ranghel Ivanov (Bulgaria) — Amansio Paraschiv (România)

4. Super Fight — Categoria supermijlocie (-77 kg): Fotis Gionis (Grecia) — Alex Filip (România)

5. Super Fight — Categoria cruiser (-92 kg): Clyde Brunswijk (Surinam) — Sebastian Cozmâncă (România)

6. Super Fight — Categoria grea (+96 kg): Robert Constantin (Italia) — Andrei Sugar (România)

7. Super Fight — Categoria mijlocie (-72,5 kg): Mustapha El Messaoudi (Maroc) — Eduard Chelariu (România)

8. Super Fight — Categoria semigrea (-81 kg): Valerian Traistă (România) — Adrian Roșca (România)

9. Super Fight — Categoria semigrea (-81 kg): Serginio Kruydenhof (Olanda) — Ionuț Șandur (România)

10. Super Fight — Categoria mijlocie (-71 kg): Mădălin Crăciunică (România) — Robert Stoica (România)

11. Super Fight — Categoria ușoară (-65 kg): Tiberius Udrescu (România) — Cosmin Mărcuș (România)

 
 

Urmărește-ne pe Google News