Înainte de începerea meciului dintre Columbia și Argentina, zeci de fani fără bilet au încercat să pătrundă cu forța pe stadion. Fotografiile și videoclipurile postate pe rețelele de socializare i-au surprins pe suporteri în timp ce escaladează gardurile care înconjoară locația, în timp ce alții au fost văzuți înghesuindu-se la turnicheți și copleșind agenții de securitate, care au blocat intrările.


https://twitter.com/ivanopanetti/status/1812765327802986786?ref_src=twsrc%5Etfw 

Mai mult, un grup mare de suporteri a încercat să intre pe stadion printr-un sistem de ventilație subteran. Într-un clip distribuit pe X, cel puțin 10 oameni au fost filmați în timp ce se urcau pe un suport pentru bidoane cu apă și se cățărau într-o conductă de ventilație de deasupra lor.

În încercarea de a restabili ordinea și de a preveni intrarea fanilor fără bilete, oficialii au închis toate porțile din jurul stadionului Hard Rock. Legat de scenele haotice petrecute în jurul arenei, CONMEBOL, corpul administrativ al fotbalului din America de Sud, a scris într-un comunicat oficial: „Informăm că persoanele care nu au bilete nu vor putea intra pe stadion. Doar cei care au achiziționat bilete vor putea intra, odată ce accesul este activat din nou”.


https://twitter.com/sopitas/status/1812655696615211077?ref_src=twsrc%5Etfw 

Poliția din Miami-Dade a comunicat, de asemenea: „Am avut mai multe incidente înainte de deschiderea porților stadionului Hard Rock, pentru finala Copa America. Aceste incidente au fost rezultatul comportamentului indisciplinat al fanilor care încearcă să intre pe stadion”. „Cerem tuturor să aibă răbdare și să respecte regulile stabilite de ofițerii noștri și de personalul stadionului Hard Rock. Avem toleranță zero în ceea ce privește comportamentul indisciplinat al tuturor celor prezenți”, au mai spus polițiștii.

CONMEBOL a amânat inițial începutul meciului cu 30 de minute, dar întârzierea a fost mai apoi prelungită cu mai mult de 45 de minute. În cele din urmă, jocul a început cu 80 de minute întârziere. Argentina s-a impus cu 1-0, după prelungiri.

Urmărește-ne pe Google News