Fanii au invitat marți, 29 octombrie, de la 20.15, jurnaliști, reprezentații CS Rapid București, ai Ministerului Transportului, CNI și ai constructorului la o întâlnirea ”lămuritoare”.

”Oribil din punct de vedere estetic”

Stadionul Rapid se află în faza de reconstrucție, însă va avea o capacitate mult redusă față de cea a batrânului Giulesti (de la 19.100 va scădea la 14.000 de locuri). De asemenea, forma propusă a acestui nou stadion prezintă o tribună a doua extrem de mică și o formă a arenei oribilă din punct de vedere estetic.

Comunicatul Peluzei Nord:

Sute de sesizări și reclamații către autorități

”Toate acestea au condus la un val de nemultumiri din partea a mii de suporteri rapidiști. Au fost formulate sute de sesizări și reclamații către autorități (CNI, MT, CS Rapid, MD), comunicate de presă și petitii publice”, afirmă fanii giuleștenilor.

Galeria organizează mâine, de la 20.15, o ședință publică la Sala Rapid.

Scrisoare deschisă a Peluzei Nord în legătură cu situația noului stadion:

Peluza Nord a stabilit nu una, ci două întâlniri cu reprezentanții societății de construcții ce va pune bazele noii noastre case. Din păcate, am fost amânați în ambele rânduri, motiv pentru care dorim să organizăm o ședință publică în care să stabilim cu toții cum vom aborda această situație.

”Suntem apolitici”

Galeria Rapidului este și va fi apolitică. Dorim să ne detașăm de toate acțiunile menite să aducă bani în buzunarele diverșilor oportuniști care pun interesul personal în locul interesului suflării rapidiste, adevăratul beneficiar al proiectului.

Mesajul Peluzei Nord:

”A sosit momentul să ne unim forțele, ideile și să luăm o decizie finală, transmițând într-un singur glas că cei mai pătimași suporteri români merită ascultați și respectați!

Apărăm Rapidul, Giuleștiul și generațiile de rapidiști care își vor dedica viața culorilor alb și vișiniu!

Invităm toți suporterii rapidiști, indiferent de locul pe care îl ocupă în stadion, să participe la această ședință în care ne vom spune doleanțele și la finalul căreia vom stabili de comun acord ce acțiuni concrete putem întreprinde.

Invităm, de asemenea, reprezentații Clubului Sportiv Rapid București, Ministerului Transportului, CNI și ai constructorului pentru a ne oferi lămuriri.

În final, avem un mesaj pentru părțile cu putere de decizie: nu vă jucați cu suporterii Rapidului care, de-a lungul istoriei, au fost în stare să facă orice pentru culorile alb-vișinii!”.

STADION GIULEȘTI, PROIECTUL INIȚIAL:

  • Capacitate: 14.000 de locuri
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
  • Beneficii: pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub „Peluza Nord”; 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP

Urmărește-ne pe Google News