Conacul afaceristului Fathi Taher a fost prădat în noaptea de miercuri spre joi fără ca vreunul dintre agenţii de pază să audă vreun zgomot. La adăpostul întunericului, infractorii, care au ştiut în ce camere să intre, au plecat nestingheriţi cu televizoarele şi DVD playerele omului de afaceri iordanian. Primul care a observat lipsa plasmelor din camerele luxoase ale imobilului încă nelocuit, păzit de doar şase agenţi, a fost un angajat care a alertat poliţia.

Hoţii au furat 15 televizoare

Oamenii legii dâmboviţeni au reconstituit drumul hoţilor în baza probelor ridicate din afara conacului, din curtea acestuia şi, mai apoi, din camere şi au stabilit că necunoscuţii care l-au prădat pe Taher au pătruns în imperiul ridicat la Mija după ce au escaladat zidul din beton care înconjoară complexul şi apoi au dislocat un perete din rigips al barului, care este comun cu cel al hotelului. Primii luaţi la puricat au fost chiar angajaţii multimilionarului, care erau nemulţumiţi, se pare, din cauză că nu îşi primiseră salariile la timp. Nu a fost exclusă nici varianta unui jaf pus la cale de hoţi „de meserie”. Surse din Poliţie susţin că infractorii au lăsat foarte puţine indicii şi au operat ca nişte profesionişti care au ştiut cum să acţioneze.

«Dacă pleacă arabu, murim de foame!»

În ciuda contrastului dintre viaţa de la conac şi cea din localitatea dâmboviţeană Mija, oamenii susţin că venirea afaceristului în satul lor a fost o adevărată binecuvântare. Mai mult, aceştia se tem că dacă poliţiştii nu vor rezolva cazul, Taher se va supăra şi va renunţa la afacerea care lor le-a adus locuri de muncă. „Dacă pleacă arabu, murim de foame. A fost o binecuvântare deschiderea acestui complex, am găsit şi noi un loc de muncă”, ne-a declarat Ioan Bud, de 48 de ani.

Cine e Fathi Taher

Iordanianul Fathi Taher (60 de ani) este unul dintre cei mai bogaţi arabi din România. În „Top 300 Capital”, omul de afaceri ocupă locul al 17-lea, cu o avere estimată între 400 şi 420 de milioane de euro. El derulează mai multe afaceri în România, în special în domeniul siderurgiei şi cel al imobiliarelor. Numele său este strâns legat de hotelul Marriott din Capitală al cărui acţionar este, dar şi de cel al clubului de fotbal Rapid.

Urmărește-ne pe Google News