După ce că nici echipa nu merge (locul 10, după 11 etape), iar antrenorul Jose Peseiro dansează pe sârmă etapă de etapă, peste Rapid guvernează haosul la nivelul acţiona­riatului. „Este posibil ca Fathi Taher să renunţe la Rapid. Situaţia nu este clară, se negociază. El discută aceste lucruri direct cu George Co­pos. Luni seară au fost anumite dis­­­cuţii în ca­drul Con­si­liului de Ad­mi­nis­traţie legate de in­ves­tiţiile făcute în ultima pe­rioadă şi de de­mi­sia membrilor CA, dar deocamdată nu este nimic si­gur”, a explicat sursa citată. Ta­her e supărat că Geor­ge Copos întârzie să-i dea 80% din acţiunile clubului şi a băgat şi clubul în datorii de 10.000.000 de euro. Conform altor informaţii, şeful CA din Giu­leşti, Constantin To­ma, şi vicepreşedintele Dragoş Nedelcu au demisionat. Nedelcu a afirmat că nu doreşte să co­men­teze informaţiile privind de­mi­sia sa din CA: „Nici nu confirm, nici nu infirm acest lucru. Ce pot să spun este că au existat discuţii privind viitorul Ra­pi­du­lui, în sensul în care Rapid are nevoie de o stabilitate financiară pe care trebuie să o asigure acţionarii clubului”.

În schimb, preşe­dintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Con­stan­tin To­ma, a declarat, ieri, că nu este nici o criză la nivelul conducerii clubului, şe­dinţa CA de luni seara fiind una de rutină, în cadrul căreia s-au discutat pro­bleme normale: „A fost un Consiliu, dar s-au discutat probleme curente, normale, a fost o şedinţă de rutină. Nu este nici o criză la nivelul conducerii clubului”. Toma a negat faptul că ar fi demisionat din funcţia de preşedinte al CA, după cum anunţase Pro­sport: „Nu este adevărat că am demisionat. Această informaţie, în ceea ce mă priveşte, nu o confirm”.

 

«Fathi poate să facă orice, nu-mi pasă» George Copos a declarat aseară că intenţionează să renunţe definitiv la gruparea fe­ro­viară: „Eu am spus că am luat o decizie definitivă şi irevocabilă de a ieşi din fotbal. Eu mi-am făcut 16 ani datoria la Rapid. Domnul Taher poate să vândă acţiunile, poate să facă orice. Eu îl ajut să facă ce doreşte. Eu pot să vând acţiunile pe care le mai am, dar domnul Taher are prima op­ţiune”.

«Da, nu mai investesc până nu mă lămuresc cu George» „Eu nu mai dau bani la Rapid atât timp cât nu lămuresc anumite lucruri cu domnul Copos. E o chestiune de legislaţie şi alte lucruri. Eu acum sunt la Washington cu nişte oameni de afaceri şi discutăm despre criza financiară. Asta este tot ce pot să spun la momentul ăsta”, a spus aseară Fathi Taher.

Au făcut tranzacţia acum 7 luni

George Copos a anunţat, la 24 martie, vânzarea a 80% din acţiunile grupării către Fathi Taher. Cei doi oameni de afaceri au semnat un contract, în baza căruia Taher urmează să devină oficial proprietarul celor 80% din acţiuni după îndeplinirea mai multor clauze şi condiţii privind investiţiile în cadrul clubului. În urmă cu aproximativ două săptămâni, Copos de­cla­rase că res­pectivul contract se de­ru­lează în continuare conform programării iniţiale.

Urmărește-ne pe Google News