„TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor «s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor» faptul că acea contestație depusă de dna Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut”, a transmis Federaţia Română de Gimnastică, într-un comunicat.

Medalia de bronz intrată inițial în posesia americancei Jordan Chiles a fost reatribuită pe 10 august gimnastei Ana Maria Bărbosu. Gimnasta noastră a avut bronzul pentru 30 de secunde, dar juriul a acceptat contestația americancei Jordan Chiles, căreia i-a mărit nota de la 13,666 la 13,766 și a urcat-o peste româncă.

România a adus cazul în faţa TAS, care a decis ca Jordan Chiles să primească nota iniţială, pe motiv că SUA au făcut contestaţia după termenul-limită de un minut.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a confirmat duminică dimineață că redistribuie medalia de bronz din finala la sol româncei, după ce Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a precizat sâmbătă seara că va respecta decizia TAS.

Ulterior, Comitetul Olimpic și Paralimpic al SUA (USOPC) a anunțat că vrea să meargă la Tribunalul Federal Elvețian și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a ataca decizia TAS.

Urmărește-ne pe Google News